Camino francais dag 7

26 april, 27 km zonnig 21 graden van Villatuerta naar Los Arcos

De groene route vanaf Villatuerta. Dat is wat Jordi van albergue Extuerdina voor ons heeft uitgedacht. Meteen de natuur in en niet via Estella. Dat kan want…..de wandelstok die Ansje nodig had, hebben we van hem gekregen. De Camino geeft dat wat we nodig hebben….

Vandaag ben ik er zelf niet bij. Ik ging met de taxi. Met dank aan Sienie, zij heeft de prachtige foto’s aangeleverd. Na het heerlijke ontbijt, met een eitje en yoghurt gaan we in 7.30 uur de deur uit. De zon is net over de horizon, de kerk van Villatuerta staat in het volle zonlicht.

Op weg naar Luquin, de eerste plaats waar een bar zou zijn. Helaas op dinsdag gesloten. We ontmoeten een Nederlandse vrouw die er in een Commune leeft. (Van God los…) Daar krijgen we koffie. Toch even een moment om te rusten. En dat bij mensen thuis. Het voelt als verwend worden.

Wat is het mooi om te ervaren, dat als je zoekende bent, er zomaar hulp is. De weg naar Monasterio Irache is van Villatuerta niet goed gemarkeerd. We zoeken en we zien en horen allemaal Spanjaarden die ons weer op weg helpen.

Nadat we uit het bos waren gekomen lopen we over de velden naar Los Arcos. Glooiend en steeds opnieuw andere vergezichten.

We kijken terug op een bijzondere dag.

2 reacties op “Camino francais dag 7

  1. Jullie maken echt een gelukkige indruk op deze zonnige dag. Fijn en geniet ze voor de rest van de camino. Hopelijk blijven de weergoden jullie gunstig gezind.

  2. Hoe mooi daar, en samen met de zon moet dat een
    Gelukkig Gevoel
    geven. Leuk om mee te volgen. Lieve Groeten daar👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.