Camino francais dag 6

25 april, 24 km zonnig 20 graden van Muruzabal naar Villatuerta

Opnieuw een dag met veel hoogte verschillen. Weliswaar niet heel ver omhoog en omlaag, maar zeker met stevige kuitenbijters, vooral naar Cirauqui en naar Lorca.

Wat is het fijn de dag te starten met een al warm wordende zon en een strak blauwe lucht. Het geeft net dat beetje extra aan onze Camino. We voelen ons echt bevoorrecht dat we hier kunnen lopen.

Eerst passeren we Obanos met een opvallende kerk en pelgrimssymbolen.

We hadden gehoopt dat de sportzaak in Puenta la Reine open zou zijn. Ansje had ervaren dat met een wandelstok lopen net wat gemakkelijker gaat. We wachten daar nog wat, maar helaas. ..de beloofde 10 uur open is vandaag niet van toepassing. We kopen wat brood bij de warme bakker en gaan op pad. In Puenta la Reine zijn op de kerktoren al ooievaars te zien. Hier komt er net een aanvliegen. Over de oude Romaanse brug gaan we de stad uit.

Daarna begint de eerste klim naar Maneru. Een stijging van 350 naar 470 meter. We weten al bijna hoe langzaam we kunnen gaan om in een keer door te kunnen gaan. Op de top wachten we even op elkaar. Zouden er al klaprozen bloeien vragen we ons af? We worden op onze wenken bediend. Wat ontzettend mooi!

Daarna gaan we op pad naar Cirauqui. Een dorpje dat je al van verre ziet liggen. De druivenstruiken beginnen uit te schieten. De velden staan vol met bloemen. De vogels zingen hun hoogste voorjaarslied. En wij….wij zijn erbij.

Bij het kerkje dat je bovenop ziet mag je zelf een stempel zetten. Hinke wil daar wel een stempel. We lopen onder de toren door, daarvandaan dalen we aan de andere kant weer naar beneden.

Ook naar Lorca toe krijgen we een stevige klim door prachtige natuur. We nemen daar nog even pauze voor we naar onze eindbestemming gaan. Villatuerta bij albergue Etxuerdina. Een zeer gastvrij adres, waar we allerhartelijks worden ontvangen.

Ook deze dag zit er weer op. 6 dagen, zeker 100 km, vele hoogtemeters. De ontspanning na de inspanning….yes we kunnen het!

4 reacties op “Camino francais dag 6

  1. Yes, een prachtige dag met een heerlijk zonnetje.
    Dat is wat ik de wandelaars gun! En al 100 km erop zitten: formidable!👍
    En speciaal voor Ineke: hoe leuk dat je na de reünie met de oud Poppys fans nu ook de prachtige “Poppies” in bloei heb zien staan!😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.