Via Campaniensis dag 3 Moussy Monmort

18 maart, 20 km later zon 13 graden

Zou het dan echt zo zijn dat de zon vandaag gaat schijnen? We zien de zon voorzichtig tussen de wolken doorschijnen en het is nog een ijskoude wind. Vol goede moed starten we aan deze nieuwe pelgrimsdag.

Zo je ziet bij het hoogte profiel zit het venijn niet in de staart maar in de start😉. We klimmen omhoog naar een kerkje heel in de verte. Het duurt dan ook even voor we boven zijn. Intussen is het uitzicht prachtig als we terug naar Moussy kijken.

Na de kerk blijven we klimmen en gaan vervolgens hoog op de heuvel met uitzicht op de druivenranken en de dorpen Cuis, Monthelon, Mancy en Grauves. We zien hoe de druivenranken gesnoeid worden. Een voor een worden ze geleid langs draden. Allemaal naar één kant vanaf de stam. Daar lopen we vol in de wind, de zon komt er voorzichtig door en daarmee kunnen we ons wat warmen.

Na een paar huizen zien we boven aan een grasveld de Camino pijl. Daar klimmen we omhoog. Een heel smal paadje dat nu nog erg glad is. We vinden het een avontuur. Ieder heeft het gevoel dat we al weken onderweg zijn. We hebben er zin in

Even is het een verharde weg. Een bijna vlak stuk langs de boerenerven. Plotseling zijn het geen wijnboeren meer, maar akkerbouwers. We horen de veldleeuwerik, zien de eerste vlinders en een veld met gele bloemen. We voelen het voorjaar.

Dan volgt een heel lang stuk door het bos met echt heel veel modder. Gisteren dachten we nog deze modder is heel zwaar, vandaag was het echt nog zwaarder. We ploegen ons door de modder en hebben wel een hele speciale pauze plek gevonden. Op en bij een oude legertruck.

Om bij onze overnachtingsplaats Boulemouche te komen konden we van de route afwijken en niet eerst via Montmort-Lucy lopen. Overal onderweg vonden we geel blauwe pijlen. Die geven in het bos de route aan. Handig! 

We konden na 16 uur terecht in Boulemouche. Even wachten dan ook. We waren er om 15.30 uur. Bij binnenkomst wist ik het weer. Ik ben hier jaren geleden ook geweest in juni. De herberg met de zwemvijver. (Met Gré en Sikke) Inmiddels is het uit de wind erg lekker. We krijgen een biertje.

Zeker aan te bevelen om een kleine extra afstand te lopen. Vanaf Montmort Luci is het 3 km. Die dien we er morgen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.