Via Campaniensis dag 2 Germaine Moussy

17 maart, 22 km, droog en bewolkt 13 graden

Wat een goede verbinding van Epernay naar Germaine met de trein. Overnachten dicht bij het station in hotel Premier Classe en de trein voor maar €4,20. In 20 minuten zijn we weer op de plaats waar we gisteren waren geëindigd. Onze route van vandaag loopt hoog boven Epernay.

We klimmen vanaf Germaine naar Bellevue. Een toepasselijke naam: het uitzicht over de wijngaarden, Epernay en de dorpen in de omgeving.

Vanaf Bellevue gaan we verder de bergen in. Ook vandaag over een zeer modderig pad met diepe plassen. We vragen ons een moment af, doen we dit of kiezen we de verharde weg. Unaniem zeggen we, we gaan de route van de Via Campaniensis volgen….een weg door de velden letterlijk vertaald.

Als we het bos uitkomen zijn we inmiddels zover gestegen dat we Hautvillers zien liggen. Helemaal omgeven met druivenranken voor de champagne die vooral uit deze Champagne streek komt.

Hautvillers is een dorp dat bekend staat om de uithangborden. Vooral over de druivenoogst, maar ook van beroepen, die er zijn uitgebeeld.

Het gezellige café in het midden van het dorp is open. Daar maken we natuurlijk gebruik van. Tijd voor koffie/thee en ze hadden er heerlijke appeltaart.

Na Hautvillers dalen we af naar de Cumieres en genieten intussen van de vergezichten over de wijngaarden. Het is een forse daling.

Dat was wel even heel ontspannen lopen na die stijgende modderpaden in het bos. En ja wat we daalden gaan we ook weer omhoog. Over een mooie landweg hoog boven Epernay, zien we voor ons, onze eindbestemming van vandaag liggen. Moussy.

Een zeer mooie dag! We overnachten in Auberge Champenoise in Moussy. Hier treffen we ook andere pelgrims aan. Tot nu toe zijn we iedere dag andere pelgrims tegen gekomen uit België en Nederland, die op weg zijn naar Santiago. Omdat er niet veel overnachtingen zijn, kiezen die vaker voor meer dan 30 km. We vinden ongeveer 20 helemaal voldoende. Morgen gaan we naar Monmort en zullen in Boulemouche overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.