Via Campaniensis dag 4 Monmort Baye

19 maart, 15 km zonnig veel wind 15 graden

Bij de planning van de Via Campaniensis is het meest handig voor de overnachtingen om de genoemde etappe plaatsen te kiezen. Op dit moment in maart zijn nog veel van de genoemde mogelijkheden gesloten. Zo kwam ik toch uit op Baye, volgens het boekje 11 km vanaf Monmort. Bij overnachting in Boulemouche komt het op 15 km uit.

Ook de hoogte verschillen vallen erg mee. Steeds variërend tussen 180 en 240, met een belangrijk deel licht glooiend.

Vanaf Boulemouche gaan we terug naar Monfort-Lucy. Dat is het stijgende deel aan het begin van de etappe. Volg maar de richting naar het kasteel, die we al van verre zien liggen. Stiekem kijken we of er al een kasteelheer op ons te wachten staat.😉

We vinden in Monmort een bakker die open is. Sinds Reims hebben we geen winkel meer gezien. Zolang we een brood kunnen kopen en er iedere dag voor ons wordt gekookt zijn we als pelgrims helemaal tevreden. Hier in Noord Frankrijk zijn er ook geen pelgrims herbergen. De kloosters die op de route staan zijn nog dicht Als het goed is komen die in de buurt van Vezelay.

Al snel komen we op een onverharde landweg van 5 km. Je kunt naar alle kanten kijken. Bijna geen bomen, velden die geploegd zijn, hier en daar nog rietpalmen. De modder valt vandaag erg mee. We lopen de 5 km makkelijk, toch al weer gewend, zo voelt het. Alleen in de verte zien we een dorpje of boerderij. Wat doet dat met je, als je een rechte weg voor je ziet en verder niets? Raak je het beu, of komt er ruimte voor je eigen gedachten en gevoelens?

Er is een koude wind en we wachten tot we bij de bossen zijn voor onze pauze. Dan zijn we inmiddels 2 uur aan het lopen en al op de helft van onze geplande wandeling. We nemen het ervan als we eindelijk een plekje in de zon en uit de wind vinden. Op die beschutte plekken zien we het speenkruid en velden met bosanemonen. Hier en daar komen de blaadjes van de bomen voorzichtig te voorschijn

Niet ver daarna komen we in Baye. We vinden een zeer gastvrij Bed en Breakfast bij Ambiances. Een huis voor ons met 3 slaapkamers. Ook met ontbijt, dat is fijn. De restaurants zijn gesloten, we eten in de keuken van de B en B een heerlijke pizza. Ook prima😉

 

4 reacties op “Via Campaniensis dag 4 Monmort Baye

  1. Heerlijk klinkt dat! En fijn even zo’n kortere etappe, dat is goed voor mijn vriendinnetje Marleen 🙂
    Ga zo voort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.