Via Campaniensis dag 1

16 maart, 21,7 km van Reims naar Germaine bewolkt 13 graden

Ja….we hebben de eerste bergen beklommen. Het grote modderpad na Rilly-la Montagne is onze eerste berg.

Vanaf onze overnachting CIS de Champagne in Reims konden we direct de route oppakken langs het kanaal la Vesle. Het duurt een hele tijd voor we de stad uit zijn. Vandaag zit het in de kleine dingen op ons pelgrimspad. Bloeiende brem, een riviertje, een plantje zomaar aan het groeien in de muur en ja….de eerste pelgrimssticker, die zien we waar we van het kanaal moeten afslaan naar rechts. De route is gemarkeerd met geel blauw. Het is goed opletten, de stickers staan niet overal.

Om de snelweg te passeren zijn er 2 GPX tracks te zien. De snelweg A4 lijkt nog best nieuw. De enige mogelijkheid de snelweg te passeren is de meest noordelijke weg. (Met het stippellijntje)

Daarna beginnen de champagne velden. Zover je kunt kijken naar Rilly-la-Montagne. Het is glooiend, in de verte zien we Rilly opdoemen. Vandaag zou het hier zonnig zijn, we hebben gezien dat hij erg zijn best deed om door te komen. We denken dat het Sahara zand is……met wind uit het zuiden.

In Rilly vinden we een café open Tijd voor een kopje koffie en even rust. We klimmen naar boven. De straten in het dorp leiden ons naar het mooie uitzicht punt.

De echte klim is door het bos omhoog. Goed dat we wat uitgerust waren voor deze eerste klim. Het is best heftig, na de klim blijven we rustig stijgen, daar is het pad met veel modder. Ik weet me nog van 2018 te herinneren, ga ik rechts of links door het water, waar is de minste kans om uit te glijden. Het gaat steeds rechtdoor, de weg kun je er niet kwijtraken.

Dan dalen we af naar Germaine. Dat zou het eindpunt van vandaag zijn. Hier was geen plaats voor ons om te slapen. We reizen met de trein naar Epernay en hebben daar een hotel gereserveerd dicht bij het station. (Hotel premier Classe) Morgen gaan we weer terug naar Germaine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.