Via Campaniensis dag 12 Vezannes -Saint Cyr des Colon

27 maart, 23 km zonnig 20 graden

Zouden we daar wel doorgaan, als we dit bord over de jacht zien? Vroegen we ons af. Op zondag opgepast, er wordt gejaagd. Pas op voor de honden.. Het is zondag vandaag en we gaan door een bos. Tja… Gelukkig zien we de jagers net vertrekken als we erdoor gaan. Ada doet voor de zekerheid nog even haar lichtgevende hoes over de rugzak.  Vanaf Vezannes gaan we naar Chablis. Een echte centrum plaats, waar op zondag markt is. We kopen er fruit en brood voor vandaag en morgen.

Het was een bijzonder mooi verblijf op de hoeve van la Diligence in Versannes. We sliepen in een soort museum met allerlei schilderijen. Hier in Frankrijk vinden ze het heel normaal om dames in een 2 persoons bed te leggen, en dat terwijl ik er meestal aan denk echt 5 losse bedden te vragen. Toch hebben we goed geslapen….

We kiezen de kortste route naar Chablis (10 km) ipv de 13 km volgens de officiële route. Deze klimt ook en we hebben een hele goede weg gevonden langs de wijngaarden. Ook deze dag is het schitterend weer. Om 8.15 uur (nieuwe zomertijd) zijn we al onderweg. Het is dan nog 6 graden. Wat boffen we met zoveel zon.

We komen in de Chablis streek en met deze vele heuvels zijn er een heleboel wijngaarden te zien. Zover je kunt kijken, tegen alle heuvels zien we de gesnoeide druivenranken.

We komen hoog boven Chablis uit en dalen naar beneden. We zien direct al dat het er druk is. De auto’s staan aan het begin van de stad geparkeerd. Een gezellige drukte. Mensen in de rij bij de bakker, de terrassen zijn vol. We gaan even binnen zitten. We hadden bij deze eerste pauze 11 km gelopen.

Chablis zelf is ook mooi om te zien. Huizen weerspiegelt in het water, geen zuchtje wind, flatgebouwen mooi beschilderd.

In Chablis pakken we de route weer op. We willen heel graag langs Prehy, waar we de Onze Lieve Vrouwekerk hoog tussen de wijngaarden iedere keer opnieuw zien opdoemen. Dit deel van de route is bijzonder mooi. De heuvels zijn dichtbij elkaar, we gaan diverse keren over deze heuvels. Er komt geen eind aan.

Vandaag slapen we in de algemene herberg van Saint Cyr. Een prachtige herberg voor wel 20 pelgrims. We wisten wel dat er op zondag niets te koop is, maar we hadden gedacht dat we vast wel iets te eten zouden vinden. De winkel is inmiddels definitief gesloten. Spullen meenemen van Chablis dus. We vinden hier rijst en macoroni en maken er met dadels, noten en abrikozen of kaas toch een lekkere maaltijd van. In deze plaats is ook geen horeca, we hebben nog wel een flesje rosé over. Kortom….het was heerlijk.

3 reacties op “Via Campaniensis dag 12 Vezannes -Saint Cyr des Colon

 1. Een pelgrim kent geen problemen maar uitdagingen. Dat is wat ik tussen de regels lees. Mooi op weg naar jezelf. Steeds een stapje dichter naar binnen en dan ligt Vezelay stralend te wachten. Geniet van de tocht.

 2. In Vézannes heb ik ook geslapen in La Dilligence, met de hoge snelheidstrein bijna door de achtertuin en een parfumverzameling in de badkamer.

 3. Ik ben jaloers op julie prestatie.
  Na mijn ongeluk in Sept 2019 heb ik mijn Achiles pees gescheurd en kon ik pas in 2021 veholpen worden vanwege de Corona Lockdown in Belgie. Ik was mij ook aan het prepareren voor mij JJ de compostelo wandeling en liep gemiddeld 150Km per week.
  Mischien volgend jaar met Gods zegen.
  Hartelijk bedankt , ik geniet van julie verhalen en photos.
  Jan Herrmann

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.