Via Campaniensis dag 13 Saint Cyr – Accolay

28 maart, 13 km, zonnig, 20 graden Saint Cyr – Accolay

“Niet doen wat je zou willen, maar doen wat wel kan”.

Bij maken van de planning kwam ik erachter, dat je niet zomaar 20 km per dag kunt plannen, maar uit zal moeten gaan wat wel kan en dat betekende dat we nu 4 dagen van bijna 25 achter de rug hebben en het naar Vezelay toe, rustiger aan kan. Voor vandaag kwam het uit op 13 km, morgen 17 naar Lac de Sauvain en de laatste dag naar Vezelay 13 km.

Van Saint Cyr naar Cravant vooral dalen, na Cravant nog een stevige heuvel van 100 meter. Omdat we in de algemene herberg sliepen, hadden we in Chablis de spullen voor het ontbijt gekocht. De laatste winkel in Saint Cyr is sinds enkele weken definitief dicht en de winkels in Cravant zijn op maandag gesloten. Hier in Frankrijk is het dan ook belangrijk goed vooruit te plannen, vooral rondom het weekend.

De route van vandaag is ook weer bijzonder mooi. Bijna geen druivenranken, wel omgeploegde boerenerven waar de gewassen beginnen te groeien. Voor het eerst zien we vandaag de gele gloed van het koolzaad te voorschijn komen.

Dan zien we na 8 km Cravant liggen. De kerktoren zien we als eerste. We gaan weer terug een dal in en ineens zijn we de toren kwijt. Zullen we dan toch nog weer eerst omhoog moeten? We zien in de verte alweer een weg omhoog gaan. Ach ja, de heuvels komen en gaan en als we ons aanpassen met snelheid en de passen kleiner maken, gaat het voor iedereen.

Cravant is bekend om vakwerkhuizen, stadspoorten, en de kerk St Petrus en Paulus. Helaas zijn de meeste kerken dicht. We lopen wat rond en vinden een restaurant dat open is. Tijd voor nog een kopje koffie 😉.

Omdat alles gesloten is op deze maandag gaan we verder. Een bospad met forse stijging. Als we boven komen een open veld en uitzicht over Accolay. Hier kunnen we bij een kruis een steentje kwijt. Een steentje om even bij iets of iemand stil te staan.

Dan is het niet ver meer naar ons overnachtingsadres van Petra Beerens van Repos en Respirer. Wat een heerlijk warme ontvangst, een pareltje op de Camino. In de tuin worden ver verwend met het etappe drankje Ze heeft plaats voor 7 pelgrims en zo kun je de afstand naar Vezelay een beetje verdelen. Nu nog 35 km naar onze eindbestemming van deze Via Campaniensis.

2 reacties op “Via Campaniensis dag 13 Saint Cyr – Accolay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.