Via Campaniensis dag 11 Ervy le Chatel – Vezannes

26 maart, 24 km, zonnig 20 graden

Maar goed dat we niet over Flogny la Chapelle zijn gegaan. Dan was het 2,6 km extra. Het plan was er boodschappen te doen, omdat het morgen zondag is. De gemarkeerde route gaat direct naar het kanaal, de GPX track gaat door Flogny la Chapelle. Unaniem kozen we voor de kortste weg langs het kanaal. Dan gaan we morgen maar kijken of we wat in Chablis kunnen kopen.

Isabel van Laquarelle in Ervy le Chatel had het al gezegd, het eerste stuk vanaf haar huis is het lastigs. Dat ervaarden we ook toen we om 8.30 uur de deur uitgingen. Het is even een korte warming up voor de uitgeruste beenspieren….

Vanaf het dorp gaan we vrijwel direct het bos in. Een makkelijk pad en we lopen zomaar bijna 9 km in 2 uur. Licht glooiend, vlinders en opnieuw andere bloemen die we voor het eerst in bloei zien. Precies toen we dachten, tijd voor pauze, waren er picknickplaatsen bij een jagers hut. Ook dit keer een rechte weg die licht stijgt en daalt.

We worden langs Flogny la Chapelle geloodst en komen direct uit bij het kanaal. (Canal de Bourgogne) Na het passeren van het kanaal verlaten we departement Aude (regio Champagne) en komen in het departement Yonne (regio Bourgondië). Hier komen de Bourgondische wijnen vandaan. Ik vind ook een Camino sticker met Yonne erop.

Daarna gaan we naar het dorp Roffey. In de meeste dorpen is geen horeca. We vinden er wel bankjes bij de kerk. We hebben allemaal water nodig en ik ga op zoek naar water. Waar staat een auto, waar zijn mensen in de tuin. We vinden altijd wel iemand die ons water geeft. Dit keer kregen we zomaar 2 grote flessen. Opgewekt gaan we verder. We voelen ons verwend.

De grote stijging van vandaag begint vanaf Roffey. Een weg over de enige heuvel in de buurt met aan weerszijden uitzicht. We kunnen 360 graden rondom kijken. We genieten ervan.

We zien ook hoe nieuwe druivenranken worden gepland. Met een handboor een gat in de grond, druivenrank erin, grond losmaken en daarna stevig vastdrukken.

Zo komen we in Vezanne aan en zijn verbaasd dat we er toch weer 24 km op hebben zitten. Een eenvoudige etappe over goede en rustige wegen. We overnachten bij B en B La Diligence. Ons biertje drinken we er in de tuin. Wat was het weer een mooie dag!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.