Via Campaniensis dag 10 Bouilly Ervy le Chatel

25 maart, 26 km zonnig 20 graden

Ja…..om weer terug in Bouilly te komen hadden we een bus om 7.10 uur. Dat is vroeg! Onze gastvrouw van B&B Laquarelle in Ervy le Chatel wilde voor ons het ontbijt wel klaarzetten. Het werd een zeer uitgebreid ontbijt, en zo gingen we met zonsopkomst de deur uit. Het belooft weer een mooie dag te worden.

De Via Campaniensis gaat over Sommeval. Vanaf Bouilly zochten we een route en we vonden er een die ten westen van Sommeval door de bossen gaat. Dat doen we en het scheelt een keer flink stijgen en dalen naar Sommeval. We vinden het erg leuk en uitdagend om door de bossen onze weg te zoeken.

Op dit hoogte profiel zie je dat we vanaf Bouilly een sterke stijging hebben en als we boven zijn een sterke daling, niet lang, maar toch.

Het pad dat vanaf Bouilly door Maps.me was aangeduid, was overwoekerd. We vonden het pad, het was een forse klim. We zeiden ook dat dit pad niet te doen is met regen of modder. Dat was nog niet alles. Boven aangekomen moesten we steil naar beneden. Ik ga er zelfs voor zitten om me naar beneden te laten glijden. Ada zoekt een andere weg en is gemakkelijk op het pad gekomen.

Er volgt een km’s lange paden door het bos. Plotseling zien we hier en daar groen aan de bomen verschijnen. Een heel veld vol het bosanemonen, het lijkt wel een sprookje. We blijven zowat op hoogte, met kleine dalingen en stijgingen. Saai? Een weg door het bos? Met zoveel variatie en met het komende voorjaar kijk ik er toch anders tegenaan.

Tot we uit het bos komen. Op hoogte met in de verte het dorp Eaux-Puiseaux. Het dalende pad aan de rand van het bos een een heel bijzondere ervaring. Wat vinden we het mooi!!!

We zijn daar rond de middag en tot onze verrassing is er een restaurant open. Er staat bij het menu du jour “canard”. Dat willen een aantal wel proberen. We zijn dat niet gewend en ik moet zeggen dat het lopen na een maaltijd wel zwaarder is…(geen wijn natuurlijk, dat gaat helemaal in de benen zitten)😉

Daarna volgen glooiende wegen. We kunnen ver kijken en lopen meest verharde rustige wegen. De km begin ik te voelen. We nemen ook nog even pauze in de schaduw van een bushokje

Het laatste stuk ervaar ik als zwaar. Een rechte weg van ongeveer 4 km die glooiend blijft tot aan Ervy le Chatel. Wat is er achter die heuvel die voor je ligt? Een nieuwe heuvel of toch na 26 km het dorp? En wat doet het met je als je het nog niet weet?

Natuurlijk halen we ook de laatste km’s en zijn heel blij als dat koude biertje op ons te wachten staat…. Proost! Ook dit etappe drankje is weer verdiend.

1 reactie op “Via Campaniensis dag 10 Bouilly Ervy le Chatel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.