Via Campaniensis dag 9 Troyes Bouilly

24 maart, 21 km, zonnig en 20 graden

Omdat we slapen in de jeugdherberg Rosieres gaan we eerst met de bus terug naar Troyes. Een nieuwe lijn 8 stopt bijna voor de deur en we kunnen bij de markthal uitstappen. Echt handig. Vandaag is Marleen terug naar huis, ze was ziek en kon helaas niet verder. We gaan Marleen missen.

In de jeugdherberg worden nu al vele Oekra├»ners opgevangen en dat brengt ons terug naar de realiteit van vandaag de dag. We staan er bij stil, ook omdat we hier in Frankrijk vele monumenten voor oorlogsslachtoffers zien. In een kerkje werd muziek gedraaid. “Dona nobis pacem”. Ik word erdoor geraakt.

De route van vandaag is voor een belangrijk deel de stad uit, vooral door parken. We zien het voorjaar helemaal ontwaken. In enkele dagen zijn er vele bomen die al hun bloesem laten zien.

Vanaf de bus in Troyes zoeken we de route op. We vinden het erg leuk om nog even door dit deel, met o.a. rue de chat te lopen. Vakwerkhuizen in diverse kleuren. En ook nog even langs het gemeentehuis. We boffen zo enorm met het weer….alweer een strak blauwe lucht met aangename temperatuur.

Na Troyes lopen we geruime tijd door de velden. De akkers zijn bewerkt, de gewassen geplant en hier en daar zie je ze al boven de aarde komen. Rondom ons heen zien we de heuvels weer opdoemen.

Net toen we zeiden, we zijn toe aan pauze kwamen we bij Leine aux bois aan. Het was warm en we wilden wel in de schaduw zitten. Is er naast de kerk gewoon een overdekte zitplaats. Het komt zomaar naar ons toe.

Na Leine aux Boix kijken we hoe we het beste in Bouilly kunnen komen. In Bouilly kunnen we namelijk met de bus naar ons overnachtingsadres in Ervy le Chatel. De kortste weg is 5 km. Dat doen we niet. We kiezen voor een stijgende en dalende weg langs de bosrand. Een prachtige route blijkt achteraf.

We moeten wel weer even in de benen. Na 3 vlakke dagen hebben we er weer zin in. Het is de moeite waard. De vergezichten over de heuvels liggen aan onze voeten.

We waren om 16 uur uur in Bouilly. Geen probleem om daar bij een bar vast ons etappe drankje te drinken en in de schaduw te zitten. Dat hebben we verdiend. De bus bracht om om 17.45 uur naar Ervy le Chatel. Om 18.33 waren we er. Morgen nemen we een bus terug om hier weer lopend aan te komen.

1 reactie op “Via Campaniensis dag 9 Troyes Bouilly

  1. Elke stap die je zet brengt je dichterbij, dichter bij jezelf, dichter bij je bestemming. Nog enkele dagen en Vezelay doemt op aan de horizon. Geniet nog van al het mooie wat voor je opdoemt .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.