Via Campaniensis

15 maart, aankomst in Reims

Precies vanaf vandaag worden de pelgrims in de kathedraal van Reims welkom geheten. Onze Camino kan beginnen. We krijgen een stempel van de vrijwilligers.

We gaan met 5 op pad. Hilde en Ellen die in februari 2020 mee wandelden van Scherpenheuvel naar Reims en Marleen en Ada die nu bij ons aansluiten.

Vlnr Mieke, Hilde, Ellen, Marleen en Ada

De Via Campaniensis is beschreven en er is een KML bestand (met overnachtings mogelijkheden) te verkrijgen bij de site van het Genootschap. Deze kun je importeren in MAPS.ME. Zo hopen we de route te vinden. In het boekje staan ook afstanden en de mogelijkheden per plaats. Een hele puzzel….

Deze keer werden we met de auto weggebracht. Met heel veel dank aan Cees, die onze chauffeur wilde zijn Het is maar 4 uur rijden vanaf Den Bosch en zo konden we eerst de kathedraal bezoeken. De kathedraal is bekend om de schitterende glad in lood ramen en de lachende engel. De gotische kathedraal dateert uit de 13e eeuw. Zeer indrukwekkend, een bezoekje waard.

Café du Palais is de plaats waar we ons etappe drankje nuttigen. Daar zien we een glazen dak van Jacques Simon. Er is ook een tekening te zien van Marc Chagall. Het ligt dichtbij de kathedraal. Zeer mooi!

Dit was al een geslaagde 1e dag. Morgen gaan we vertrekken voor de eerste etappe.

We overnachten 1 km van de kathedraal in Center International de Sejour. Een prima plek met pelgrims prijzen

8 reacties op “Via Campaniensis

  1. Heel veel wandelplezier samen! Het ziet er naar uit dat het mooi zonnig wordt!
    @Hilde, dat de wijntjes ook in Frankrijk lekker mogen smaken!

  2. Het was een groot genoegen om jullie weg te mogen brengen. Mooi om te zien hoe in korte tijd onbekenden wat minder onbekend worden. Ik wens jullie een prachtige tocht en kijk uit naar de ontmoeting in vezelay. Ik ben inmiddels veilig en wel terug en zal elke dag aan jullie denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.