Via Coriovallum Heerlen Houthem

20 februari, 26 km, storm en regen

De derde dag van onze Via Coriovallum. De 2 noordelijkste delen hebben we gehad. Nu is het de beurt aan de directe verbinding tussen Heerlen en Houthem, van oost naar west. Met 682 hoogtemeters.

Ook vandaag was er weer een harde wind, hier in Limburg windkracht 6/7 uit het westen. Ja …volle tegenwind. Toen we weg waren dachten we, we hadden de route ook kunnen omdraaien…🤔 Holle wegen, een wandelpad over de steengroeve. Zelfs door een wijngaard met echte Limburgse wijn. Langs grote boerderijen met de zo karakteristieke binnenplaatsen.

In de ochtend hadden we nog vooral motregen. Zo konden we toch nog van de omgeving genieten. Dalende en stijgende wegen door het Limburgse land.

Hier en daar waren er bomen over het wandelpad gevallen. Lenig😉als we zijn konden we toch makkelijk passeren.

In de plaatsen waar we langs kwamen, waren er al volop carnaval activiteiten. In een kroeg in Klimmen verzamelden zich de feestvierders voor een wandeling en versnaperingen in diverse cafés. Wij vinden een ander café voor onze pauze. We hadden er al 10 km opzitten. Wat is het boffen dat we met deze harde wind, regen en kou binnen kunnen pauzeren.

Naar Klimmen toe was het flink klimmen. We bleven daarna zowat op hoogte en kwamen hoog boven Valkenburg uit bij een mooi kapelletje met kruisweg en vanzelfsprekend mooie uitzichten.

We dalen af naar Valkenburg door het bos met zigzag paden, later langs de Geul. Hier is het meer uit de wind en af en toe hebben we droge momenten. In Valkenburg zien we nog hoe hoog het water van de zomer heeft gestaan. Vooral bij het laagst gelegen gedeelte zien we dat de huizen meters onder water hebben gestaan.

Van Valkenburg naar Houthem lopen we door een dal. Op weg naar het eindpunt van de wandeling, het mooie oude station

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.