Texel dag 4

9 februari, 18 km bewolkt, 7 graden

En vandaag zit het erop. Heel Texel rond gewandeld. De laatste etappe vanaf Paal 9, via  de haven van de pont en terug naar het beginpunt, Den Burg.

Eerst over het strand. Wat is het toch heerlijk om nog even over het strand te lopen. Met zuidwesten wind tegen. Net niet te koud, ruisende branding, meeuwen die opvliegen. Een enkele voetstap in het zand. Onze gedachten die komen en gaan. Alvast even deze Texel dagen in gedachten.

Het pad over de duinen is niet eenvoudig te vinden. Er staat 350 meter na paal 8.80 linksaf. Een smalle duinovergang. Met GPX proberen we het.  Uiteindelijk vinden we weer een aanwijzing.

Er volgt een pad langs De Horsmeertjes en later langs de Mokbaai. Echt aan te bevelen, Texel in de winter. We hebben de wandelpaden voor onszelf. Zeker nu de restaurants open zijn en niet buiten in de koude wind hoeven te pauzeren.

Tot aan ’t Horntje volgen we een smal pad langs de Mokbaai. Heel onverwacht is er de trap naar boven en zien we de veerboot.

Daar hebben we even pauze. De laatste 8 km is door de polder.Veelal over onverharde kleine dijken met kreken en oneindige polder landschappen. We krijgen in het laatste halfuur nog een paar spetters. Die tellen niet mee. Ook deze laatste dag voelt voor ons als droge dag en een kadootje om van zo’n mooi eiland als Texel te mogen genieten.

Terugkijkend om 4 Texel dagen….ik heb genoten. De natuur, elkaars gezelschap en ons verblijf in het Stayokay hostel in Den Burg. Niet te vergeten de service van de Texelhopper, die ons dagelijks naar het beginpunt en eindpunt haalde en bracht. Tot een volgende keer!

1 reactie op “Texel dag 4

  1. Super mooie route dames, leuk om jullie te zien genieten.
    Wat is Texel toch mooi, jullie kunnen terug kijken op mooie wandeldagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.