Kloosterpad Biezenmortel Vught

13 februari, 22 km zonnig en droog 10 graden

Vandaag starten we met een vervolg van het Kloosterpad, voor 2 dagen , de laatste etappes naar Den Bosch. We logeren bij de Kruishoeve in Vught. De afstand van het Kloosterpad tot hier is 16 km. We hebben het met 6 km uitgebreid over de Vughterheide en de Lunetten.

We beginnen bij het landpark van Huize Assisie. Al 110 jaar vormt Landpark Assisië een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen, met name in de zorg voor kwetsbare burgers uit de samenleving. In 1904 startte het toenmalige ‘Huize Assisië’ de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De Broeders Penitenten startte dit initiatief dat zorgde voor landelijke bekendheid. Zij beschermden de samenleving tegen ‘de idioten’ en boden deze mensen met een verstandelijke beperking met hart en ziel 24 uur per dag, 7 dagen in de week goede zorg.

Van links naar rechts Ineke, Joepke, Rita en Elly

Daarna gaan we door de polder naar het noorden en komen in natuurgebied de Brand. De Brand maakt deel uit van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en ligt tussen de eigenlijke duinen en de dorpen Udenhout en Biezenmortel. Het gebied bestaat uit vochtige graslanden en hakhoutbossen en wordt doorsneden door het riviertje de Zandleij en de daarin uitstromende Zandkantse Leij. Vochtig is het zeker! Als er teveel water staat kun je een alternatieve route kiezen. Wij konden er wel doorheen.

Een kleine omweg naar restaurant de Rustende Jager voor we de Drunense Duinen ingaan. Bij wandelknooppunt 21 even naar links. We hebben zin in koffie met een Udenhout de broeder…

Het is zo dicht bij mijn woonplaats Den Bosch en toch komen we op paden van de Drunense Duinen die ik niet ken. Vooral door het oostelijke deel. De zon schijnt volop en dan is het hier extra mooi.

Na dit droge deel passeren we nat grasland met vlonders. Ook nog een onderdeel van de Drunense Duinen.

We pauzeren even bij de Guldenberg en gaan door in de richting van onze eindbestemming. Omdat het tot ons hotel 16 km is, maken we er een lus bij langs de gevangenis en de Lunetten bij Vught.

Na 22 km vinden we het goed thuiskomen in het hotel. Het eerste etappe drankje hebben we verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.