Texel dag 2

7 februari, 22 km droog, veel zon en wind

Vandaag was het zover. We bereiken het noordelijkste punt van Texel. De vuurtoren van de Cocksdorp.

Net na 9 uur stond de Texel Hopper voor de deur in Den Burg om ons naar Oosterend te brengen. Daar waar we gisteren geëindigd waren, is vandaag ons beginpunt. Op Texel is dat heel goed geregeld. Een wandelplan en busplan maken en de Texel Hopper reserveren. In dit seizoen is het niet druk en zo een eiland is altijd mooi.

Ook vanaf Oosterend hadden we paden met veel modder. Meestal ga ik rechtdoor, als ik nog gras door het water heen zie, is het meestal niet te diep. 😉 Een enkele keer was het echt te diep en liepen we op een talud. Mezelf altijd afvragen “wat kan wel” ?

Een stuk langs het wad en later wat verder landinwaarts langs het Eierlands kanaal en bovenop een dijk. Het was een harde noordwesten wind. Zo een sterke wind dat we bijna scheef moesten lopen. Het kanaal staken we over met een trekpontje. Het lag aan de overkant, Lydia en Elly trokken het naar ons toe. En dat terwijl een man stond te kijken en best een handje had kunnen helpen.

Een heel nat natuurgebiedje volgt, gelegen net buiten ten zuiden van De Cocksdorp. Intussen waren we na 8 km toe aan een korte pauze. Bij een huis mochten we uit de wind even rusten. We zien over grote plassen de  rood/gele stickers van de route en we passeren rechts of links en hopen zo droge voeten te houden.

In De Cocksdorp gaan we bij de bakker koffie drinken. Het is op het terras uit de wind in de zon heerlijk. We genieten van de winter zonnestralen.

Wat een groot verschil in temperatuur. We liepen naar het noordelijkste punt aan de Waddendijk. De wind was ijskoud. We verstoppen ons in de winterjassen en mutsen. Op weg naar de vuurtoren.

Vlakbij de vuurtoren kiezen 3 voor het strand en zien daar de 60 meter lange aanlegsteiger van de boot naar Vlieland. Indrukwekkend!

Met de 2 anderen loop ik door de duinen naar de vuurtoren. Hier is de wind even weg en is het aangenaam. Een eindje verder zijn we weer bij elkaar en lopen verder naar de vuurtoren.

Over het brede strand gaan we naar het westen en later naar het zuiden. Met de tegenwind ervaren we het als zwaar en zijn blij dat we even later door de duinen in de richting van de Slufter gaan.

Een bijzonder afwisselende dag. Polder, Waddenzee, vuurtoren, duinen en strand. Een prachtdag, mede door het mooie weer

1 reactie op “Texel dag 2

  1. In meerdere dagen is het lopen daar veel leuker.
    Weet he nog dat wij de ronde van Texel in 2 dagen deden.
    Grommende koeien en enorme blaren…..
    Dit is veel slimmer. Dan geniet je veel meer van al het moois onderweg…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.