Texel dag 1

6 februari, 15 km, droog, later hagel

Dat was een onverwachte wending. In plaats van het geplande Kloosterpad, waren de plannen veranderd naar 4 dagen wandelen op Texel. Een lange afstand wandeling die “Waddenwandelen” heet en over alle eilanden gaat. Wij gaan in 75 km Texel ronden.

Om 10.30 uur waren we al bij Den Helder en konden daardoor net een boot eerder nemen. Het is maar een half uurtje met de boot. Zo kwamen we om 11 uur op Texel aan. De bus stond al klaar, we logeren in het Stayokay hostel in Den Burg. Bagage achter laten en zo begonnen we aan de wandeling van vandaag. Direct vanaf het hostel voor de eerste 15 km.

De route is gemarkeerd met rood geel. Dat is handig, zo heb je geen boekje nodig. Ook heb ik een GPX track kunnen vinden, voor het geval we toch we toch een sticker over het hoofd zien, of afgeleid zijn, als we teveel aan het “buurten” zijn.

We verlaten Den Burg en gaan over smalle modderpaden naar de Hoge Berg en door naar Oude Schild. We boffen echt! Er was heel veel regen voorspeld en precies toen we wilden vertrekken was het droog. Heel de ochtend had het hier geregend, de paden waren erg nat. Deze wandeling zijn we met 6 op pad. Lydia, Hinke, Elly, Gonny, Miets en ik. Als er teveel modder was, kon je vaak ook wat hoger lopen. We hebben nog een goede daad verricht. Een pony zat met zijn poot vast. Gonny en Elly klimmen over het hek en bevrijden het.

Het dorp Oude Schild heeft een haven en ligt aan de Waddenzee. De zon komt er net doorheen. Een sfeervol plaatsje met kleine dijkwoningen.

Vandaag is het westen wind, windkracht 6. Vanaf Oude Schild lopen we vooral naar het noordoosten en we lopen aan de kant van de Waddenzee. Zo voelen we niet veel van de harde wind. Er komt steeds meer blauwe lucht te voorschijn.

Een stuk verder komen we bij een binnendijks natuurgebied de Zandkes. Een mooi gebied met kreken en rietkragen. Vooral voor vogelaars vaak bezocht. We genieten van de wijdsheid, het oneindige, de rust die er te vinden is. We voelen ons een met de natuur. Na enkele uren met elkaar op pad zijn, ook al een met elkaar.

Na dit natuurgebied gaan we de polder in naar het westen. Met volle tegenwind gaan we naar Oosterend. De Texel Hopper komt over 1 uur en zo kunnen we ons etappe drankje in de plaatselijke kroeg nuttigen. Bijna was ik vergeten hoe lekker ik een Tessels Juttertje vind.😉.

Het zou tot 18 uur droog zijn……dat liep even anders. Op weg naar de bushalte, nog meer dan 1 km, werden we overvallen door hevige wind, regen en later hagel. We waren blij dat de Texel Hopper kwam en ons naar Stayokay terugbracht…..ik had wel mijn poncho, maar niet mijn regenbroek aan getrokken. In mum van tijd was mijn wandelbroek een soort “regenpijp”. Mijn nog nieuwe wandelschoenen zijn nog waterdicht…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.