Dagwandeling Roggel Noord Limburg

2 februari, 18 km, droog en zon, 10 graden

Vandaag gaan we een Groene Wissel in Noord Limburg bewandelen. Een route die vooral over onverharde paden gaat en te vinden is op de “wandelzoekpagina”. De naam van de route is:Groene Wissel 652: Roggel 2

Beschrijving route volgens Groene Wissel:

Ten noorden van het Limburgse dorp Roggel maakt u een leuke, zeer afwisselende wandeling. Zoals u van een Groene Wissel-wandeling gewend bent komt u eerst even over de Markt met een paar gezellige horecagelegenheden. Daarna gaat u over graspaden langs de Roggelse Beek en Neerpeelbeek op pad naar de bosgebieden rondom het dorpje Heibloem en komt onderweg langs een imposante voormalige kloosterboerderij. Over stille boswegen, slingerpaadjes en paden op de rand van bos en boerenland kuiert u weer naar Roggel en komt daar weer langs de Markt. In landelijk gebied is de route praktisch onverhard, halverwege is er in Heibloem geen horeca maar wel een warme bakker.

Bij deze route ga je vrijwel direct de natuur in. Een pad naast de Roggelse Beek en ja met een zonnetje erbij zien de winterse bomen er toch heel mooi uit. Een dag van ontmoeting, en zonder dat we er erg in hebben de km afleggen. Deze keer kwamen er in loop van de week nog 3 wandelaars bij. Zo gaat het….een paar erbij een paar afmeldingen. Het is altijd goed en zo ervaren we allemaal ontspanning alsof het een vakantie dag is. Volgens de beschrijving zou er een warme bakker met koffie stop in Heibloem zijn. Dat was helaas niet het geval. De Maria kapel was open en een aantal van ons gaat daar op de grond in het portiek zitten. Een prima beschutte plek. We steken een kaarsje aan voor onze dierbaren.

Na de pauze vervolgen we ons pad door de bossen en langs de randen van de boerenerven. Een mooie afwisselende route!

In Roggel vinden we een café die open is. Een prima plek om in de serre in etappe drankje te nuttigen. Tot een volgende keer. Gezellig dat je erbij was. Altijd welkom om ook een keer mee te wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.