Kloosterpad dag 4

“Het loopt anders”

Het plan was om vandaag 24 km te lopen vanaf het Kasteel Tongelaar. Kun je een plan veranderen? Mogen we kiezen om ervan af te wijken?

Zoals ook bij een Camino, het loopt zoals het loopt. Deze dag is er storm over Nederland en het is kode geel. Aanpassen aan de omstandigheden hoort bij een lange afstand wandeling. Mijn motto “het is altijd weer” werd op de proef gesteld. Na goed overleg kiezen we om naar huis te vertrekken.

Het was een mooi pad om te lopen, elke stap dichterbij onszelf. Vriendschap, warmte en volharding gingen hand in hand om deze 3 dagen te volbrengen. En dan samen de keuze maken dat het “zo” ook goed is…….Ik denk dan aan deze tekst, die we vonden bij bistro tante Es in Demen. Voor mij is het maken van een andere keuze ook “verdwalen”.

“Verdwaal, raak de weg wat vaker kwijt. Geluk vind je niet op de bestemming, maar in de tussentijd.”

Aanvulling: gedicht over storm, zojuist ontvangen

Storm

storm raast over mijn gedachten regen spettert in mijn hoofd donkere wolken pakken samen wie had mij de zon beloofd?

wie zegt mij dat het voorbijgaat? wie voorspelt een blauwe lucht? drijft de bui weer spoedig over? is het slechts de wind die zucht:

maak je over mij geen zorgen morgen is de hemel blauw als de storm straks weer gaat liggen keert de rust terug, ook voor jou

Van: Tanja Helderman

3 reacties op “Kloosterpad dag 4

  1. Ik dacht vanmorgen meteen al aan jullie. Hoe zou je dat doen in een storm. Bikkel je dat toch door…… vooral omdat er veel van je paden langs bomen en bos gaat.
    Gelukkig zijn jullie in wijs beraad gegaan en hebben jullie een moeilijke beslissing genomen. Go with the flow.
    Goed gedaan trots op je😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.