Dagwandeling Sint Jansberg

17 december, 18 km droog 7 graden

Een nieuw gebied ontdekken….er is zoveel moois in Nederland te vinden. Vandaag vanaf Breedeweg, een plaatsje ten zuiden van Groesbeek.

Van: de Mooiste Routes: Sint-Jansberg en de Bruuk

En ja heus …we gaan over de Sint Jansberg. Dus lekker veel hoogteverschillen, maar ook langs de meanderende Leigraaf. In de beschrijving staat het al, het kan drassig zijn. Dat was het, door vette gladde klei en centimeters ver in de modder zakken. Mijn nieuwe schoenen hebben de proef doorstaan, ze zijn waterdicht. 😉

Vlnr Bart, Gerard, Betsie en Dina

Vanaf Breedeweg gaan we snel de natuur in. Een smal pad dat langzaam stijgt. Kiekbaergse pad, heet het daar. We hebben in de verte zicht op de bossen van de Sint Jansberg en aan de andere zijde Het Reichswald. (Vandaag moet je heel goed kijken…)

Al snel komen we in de bossen van de Sint Jansberg. We klimmen en dalen en merken op dat het hier heel stil is. Als we onze gesprekken even stoppen horen we alleen de druppels van de mist naar beneden vallen. Ook in deze wintermaand zijn de beukenbomen, met stammen als olifanten poten, erg mooi om te zien. Het bladerdek op de grond heeft nog de mooie oranje bruine kleur

Nu komt het deel van de route waar ik nog niet geweest ben. We gaan over de helling bossen langs de Diepen. Een moerasachtig gebied waar het water zich verzamelt. Ook komen we in het Duitse deel van de route bij het boscafe Merlijn.

We vervolgen de route langs de grens en komen in natuurgebied de Bruuk. Een klein natuurgebied met vele grassoorten. Om die te zien zullen we hier nog eens in het voorjaar teruggaan. Daarna gaan we ook langs de Leigraaf. Een erg vochtig gebied, tegen de afzetting aan proberen we uit of de schoenen daar wel droog blijven. Nog niet zolang geleden zijn de werkzaamheden bij de Leigraaf afgerond.

De paden hebben de mooiste namen….

In Breedemarkt sluiten we onze heerlijke wandeldag af met ons etappe drankje. Een supermarkt, gecombineerd met café met allemaal hele blijde medewerkers….😀.

1 reactie op “Dagwandeling Sint Jansberg

  1. Wat een gave foto’s en een mooi verslag van een prachtige wandeldag Mieke. Het was weer super gezellig met z’n allen…..1tje om weer in te lijsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.