Dagwandeling Mooi Ooij

29 december, 17 km, 12 graden, wat regen

Een één op één wandeling vandaag. Wel op de geplande dag, en met de geplande route. Een pareltje, de wandeling die “Mooi Ooij” heet.

Mooi Ooij van de Mooiste routes

Deze route ligt net ten noordoosten van Nijmegen, ten zuiden van de Waal. Bijna alles onverhard, door de Ooijpolder, langs de Bizonbaai en de Waal. Overstaphekjes, graspaden, echte “Mieke modder paden”. Wat hebben we genoten.

Vandaag ging ik op pad met Bernadette, helaas had ik de andere inschrijvers moeten afmelden, omdat we maar met 2 onderweg kunnen zijn.

Onderweg kwamen we een moeder met ongeveer 10 jarige dochter tegen. Zij waren de eerste etappe van de Walk of Wisdom aan het lopen. Wat mooi dat ik haar een ringetje van de Walk of Wisdom kunnen geven. Hier en daar zien we ook tekens van de Camino. Mijn hart gaat er alweer sneller van kloppen.

Bij het restaurant “Oortjes hekken” waren we toe aan pauze. Het restaurant was open voor bv warme chocolademelk en had een vuurkorf geplaatst voor de gasten.

Bij de Bizonbaai zouden we eigenlijk linksom de route moeten volgen. Daar lagen op het pad een stuk of 10 bizons …dat gaan we niet doen en kiezen rechtsom. Net daarbij was er een kleine band van zonlicht te zien wat de omgeving van de Bizonbaai erg mooi maakt.

Daarna gingen we verder in de richting van Nijmegen, zo dicht mogelijk langs de Waal.

Nog net voor Nijmegen nemen we nog even pauze aan de rand van het water. Een glaasje Glühwein…. Lekker! We stellen ook vast dat er heel veel modder paden zijn en mijn broek tot aan mijn knieën vol met modder zit.

We hadden geluk, nog een km of 2 voor we bij de auto waren en pas daarna ging het erg hard regenen. Een topdag om naar terug te kijken. Zeer mooie route, zeker ook in het voorjaar en zomer aan te bevelen omdat er vele bloemranden zijn langs de paden door de polder.

2 reacties op “Dagwandeling Mooi Ooij

  1. Wat ben je toch een geweldig mens Mieke! Ondanks het weer, Corona maatregels of modder, jij maakt er weer wat moois van. En wat een prachtige foto’s weer!

  2. Twee geweldige dames op pad: wat leuk om jullie zo samen te zien….Mieke en Bernadette….Bernadette en Mieke!
    Meiden, wat goed om samen te wandelen, ieder met een heel puur, eigen verhaal!
    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🙋 Fiet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.