Via de la Plata

1 november op weg naar Sevilla

NIEUW AVONTUUR

Vandaag gaan we naar Sevilla om te starten met de Via de la Plata. Vanaf Sevilla gaan we naar Merida en vervolgens van Caceres naar Salamanca. We hebben de planning om op 23 november in Salamanca aan te komen.

Via de la Plata map. The Silver route. Camino De Santiago or The Way of St.James in Spain. Ancient pilgrimage path from south of Spain to the Santiago de Compostella.
De Vía de la Plata dankt zijn oorsprong aan een reeks Romeinse wegen die het zuidwesten met het noordwesten van het schiereiland verbond. In het centrale gedeelte heeft de Romeinse weg de huidige technische naam Iter Ab Emerita Asturicam; het verenigde twee belangrijke Romeinse steden: Emerita Augusta (Mérida), hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitania, en Asturica Augusta (Astorga). Eeuwen later werden deze prachtige geplaveide wegen door de Arabieren gebruikt bij hun verovering van de gebieden op het schiereiland, en later, toen de christelijke herovering was voltooid, waren het de toegewijden van Santiago die deze wegen volgden op hun pelgrimstocht naar het graf van de Apostel. De naam "Silver" heeft geen relatie met zilvermetaal. De oorsprong ervan is niet met zekerheid bekend, maar de meest plausibele hypothese lijkt die van een fonetische evolutie van het Arabische woord Balata, dat verharde weg betekent.

14 reacties op “Via de la Plata

 1. Bon Camino voor jullie!
  Ik heb mooie herinneringen aan deze weg, die ik liep in 2016.
  Zo anders dan de Camino Frances.

 2. lieve pelgrims,
  Wat was ik graag met jullie meegelopen. Helaas is dat voor mij nu niet mogelijk. het was mijn droom.
  Ik ga jullie volgen en reis met jullie mee.
  Ik wens jullie allen een mooie camino toe
  Lieve groet Toos.

 3. Beste Mieke,
  Ik heb vandaag bedacht dat ik misschien vanaf 17 november twaalf dagen ga lopen vanaf Sevilla. Denk je dat het dan nog lukt om een slaapplaats te vinden in albergues?
  Ik ga met veel interesse jullie verhalen volgen. Ben erg benieuwd naar het ‘parcours’ en de weeromstandigheden. Ik wens jullie buen camino!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.