Dag 3 Via de la Plata

4 november, 17 km, zonnig 14 graden Castilblanco tot Nationaal park El Berrocal

Hier op de Via de la Plata zijn er erg lange etappe’s bij. Zo is de etappe naar Almenden 29 km en onze voorkeur gaat uit naar 20 km met een max van 25. Dat was nauwkeurig de route bestuderen en dan kiezen voor vervoer van en naar het beginpunt van het nationaal park. Om daar te komen hadden we de hele dag lopen langs de grote weg. Geen alternatief mogelijk. Het is vandaag een heerlijke zonnige wandeldag en we genieten van de mooie omgeving. Met maar liefst 301 meter stijgen en 116 meter dalen, is het naast heel mooi een pittige dag. Deze foto van het hoogteprofiel geeft het goed weer. Regelmatig langdurige stijgingen en korte dalingen. Hier en daar ook met haarspeld bochten

We lopen langs vele landgoederen, allen met omheiningen tot aan de grote weg. We zien heuvels, paden over de landgoederen en vele olijfbomen. Wat verder ook donker bruine varkens, die zo te zien hier veel ruimte hebben.

De weg is vrij rustig en we ervaren vooral de mooie omgeving. Tot onze grote verrassing zagen we dat er gewerkt wordt aan een veilig pad naast de grote weg. Zoals de Spanjaarden zeggen, als ik vraag wanneer is het klaar? Manana…..?

Bij deze afstand verdelen we de dag ongeveer zo, 1 uur en 3 kwartier lopen, ruim een uur en nog een klein uur. (8 km, 5 km en 3 km) Miets loopt lekker haar eigen tempo voorop en kiest fijne pauze plekken. Een muurtje is dan al genoeg.

Tegen 14 uur zijn we bij de ingang van het natuurpark. Hier haalt de taxi ons op en morgen gaan we weer terug om hier te starten.

We logeren in Casa Concha in Almenden Een prima plek met mooie 2 persoons kamers. Ook vanavond hoeven we niet de deur uit om te gaan eten. Er is ook een restaurant bij….😃

2 reacties op “Dag 3 Via de la Plata

  1. Wat nog een heerlijk weer, perfect voor deze pittige wandelingen. Slim om het op te delen, het zijn lappen km met gelukkig toch nog een muurtje of iets om even op te zitten. Veel plezier morgen door het prachtige park. Gr. Ans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.