Dag 2 Via de la Plata

3 november 18 km, droog licht bewolkt 20 graden, Guillena – Castilblanco

Natuurlijk hadden we op de kaart gezien dat we naar 350 meter hoogte gaan. Verdeeld over 18 km is dat ongeveer 3% stijgen.

Je ziet hier in dit profiel ook kleine dalingen en zo hadden we de hele dag licht glooiend. Eerst een klein stukje langs een rivier. Er is wat water, we denken dat het de hele zomer droog heeft gestaan en nu een beetje gevuld. Het vroege ochtend licht geeft een zachte glans. We staan er even bij stil.

We gaan de brug over en komen direct na de brug op een landweg.

Het voelt als voorjaar. We horen koolmeesjes, zien nog wat vlinders en we ruiken rozemarijn, lavendel, venkel en we zien vele bloemen.

Intussen stijgen we langs olijfgaarden, kurkeiken en zien in de verte de ruïne met de toren. Als we terug kijken zien we Sevilla en ook het helemaal witte Guillena.

Wat verder leidt de Camino ons over een landgoed, Cortijo del Chaparal. Met loslopende koeien en paarden. Die liggen rustig te herkauwen of komen nieuwsgierig kijken. We vinden het er prachtig.

Ik kijk even om en zie deze twee kanjers rustig om hoog lopen. Stap voor stap, niet forceren, en rustig aan zo komen we weer wel.

Dagelijks hebben we dezelfde etappes als de 2 Italianen, Erica en Carlos. Het kan ook niet anders dan dat er elkaar bij de pauze treffen. Er was ook deze dag geen horeca onderweg. We hebben ons eigen topterras, met een stukje brood, yoghurt, banaan. Wij als pelgrim voelen:….zo is het goed.

Vanaf dit punt komen we weer bij de weg aan. Nog bijna 5 km over een smal pad langs de weg. Ook dit stuk blijft stijgen en gaat door tot we in Castilblanco zijn. Net als vele steden hier zijn alle huizen wit. Inmiddels is de lucht strak blauw geworden en gaan we op zoek naar een restaurant. Omdat we in Spanje niet voor 8 uur in de avond kunnen eten, gaan we ervaren hoe het is om in de middag te eten. Zo waren we om 15 uur in het restaurant. Is mij goed bevallen.

6 reacties op “Dag 2 Via de la Plata

 1. Pelgrims het is zo mooi om jullie dagelijkse pelgrims wandeling te volgen , jullie lopen weer met prachtig weer succes allemaal.
  Groet Jopie Beentjes

 2. Hi Mieke,
  Je bent weer lekker op weg.Heerlijk de via de la plata.
  Een van mijn favoriete camino’s
  Geniet er van en o ja, ben wel wat jaloers😉
  🍀 Harry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.