Dag 21 Via de la Plata

20 november, 16 km natte sneeuw, 4 graden

Het loopt anders vandaag….. Het plan was om vanaf Pico de Duana te wandelen naar San Pedro de Rozados. Hiervoor zouden we met 2 auto’s worden weggebracht en de 12 km terug zouden lopen. Tegen de verwachting in zei de mevrouw van het hotel, dat gaat niet lukken, ik kan maar 1 keer rijden. We veranderen het plan en gaan op de route terug, en halverwege keren we om.

Het weer is helemaal veranderd. Er is een stevige noordenwind en er valt natte sneeuw. Volledig ingepakt tegen de kou gaan we op pad.

Halverwege mogen we achter de poort van een boer even schuilen. Vlak ervoor kwamen de varkens tevoorschijn en liepen over de weg naar een andere weide.

Juist op de terugweg voelen we de koude tegenwind. Het terrein is licht glooiend, we lopen grotendeels onverhard.

Erg leuk zijn de palen in de buurt van San Pedro met in allerlei talen: welkom.

Bij deze grote boom probeert Marja de sneeuwvlokken vast te leggen. Dat valt nog niet mee.

Bijtijds waren we terug in ons warme hotel. Gezellig in de serre achter het glas naar de dwarrelde sneeuwvlokken kijken…..

Zoals je op deze kaart ziet zijn we al een heel eind gekomen. We hebben er al rond 400 km opzitten. Morgen gaan we voor het laatste deel….op naar Salamanca. We verheugen ons op de laatste dag van de Via de la Plata.

Via de la Plata van Sevilla naar Salamanca

1 reactie op “Dag 21 Via de la Plata

  1. Toch nog kou en regen, wat zullen jullie rozig zijn bij binnenkomst en na de douche. Lekker genieten nog van alles…. Voor je het weet is het voorbij. Op naar het prachtige Salamanca!@

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.