Dag 19 Via de la Plata

20 november, 20 km bewolkt droog 14 graden van Calzada de Bejar naar Fuenterroble

Op naar 1000 meter hoogte….

Het was al licht toen we op pad gingen. Voor het eerst sinds onze Camino starten we met bewolking waar de zon af en toe door heen piept. Vanochtend werden we verrast met Jacobsladders die langs de wolken omhoog wijzen.

De donkere luchten lijken regen te gaan brengen. Dat was ook de voorspelling dat we rond 10 uur wat regen zouden krijgen. De weergoden zijn ons ook vandaag goed gezind. Op een enkel drupje na, houden we het de hele dag droog.

Wat ons vandaag vooral opvalt zijn de beeltenissen van Jacobus of Santiago langs de weg. In de dorpen waar we doorheen komen zien we ze.

We hebben het niet zo in de gaten, omdat de stijging langzaam gaat, alleen af en toe zit er een kleine stevige stijging tussen. Inmiddels zijn we er zo aan gewend dat de 20 km voorbij gaan. In totaal waren we 5 uur onderweg en hebben ook 2x een pauze gehad. Vandaag kwamen we na 2 uur lopen bij Valverde de Valdelacasa aan en vonden aan het einde van het dorp een bar voor ons kopje koffie. Verder zagen we bijna niemand in het dorp.

Daarna begint de grotere stijging naar 1000 meter en zien we de vele heuvels voor ons, achter ons en naast ons. De paden omgeven met muren van gestapelde keien. Soms zien we ook even de blauwe lucht te voorschijn komen.

Onderweg zagen we een herder met schaapskudde en 4 honden. Mooi om te zien hoe de honden samenwerken, ze houden goed in de gaten dat er geen schapen achter blijven en op signaal van de herder drijven ze verder.

Plotseling zien we na de heuvel Fuente Roble liggen. Bij elke dorp staat ook informatie en kan de pelgrim volgen hoe veel te gaan is naar de volgende bestemming.

Nog net voor het eind krijgen we nog enkele druppels regen. Mijn paraplu bij de hand…. eigenlijk was het niet nodig.

De bestemming van vandaag is bereikt. Fuenterroble

Vandaag slapen we in de albergue municipal. Een speciale ervaring. Buiten Corona tijd worden er gezamenlijk maaltijden bereid en krijgen we er ontbijt. Alleen om er rond te kijken is de moeite waard. Een klein museum. De vrijwilligers ontvangen ons met een warme glimlach.

Dit mooie pelgrims gebed, is ook voor jou lezer en misschien wel pelgrim in de toekomst of op welke weg je ook gaat.

3 reacties op “Dag 19 Via de la Plata

  1. Beste Mieke ik geniet van jouw verhalen en jouw fotos.
    Ik ben nog steeds rolstoel gebonden, maar door alle gebeden van vrienden en de Kerk komt er verbetering. God beweegt in mistirieuse wegen en wonderen gebeuren ook heden tendagen.
    Mvg,
    Jan Herrmann.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.