Dag 14 Via de la Plata

15 november, 22 km zon 7-20 graden Grimaldo Galisteo

Grimaldo ligt niet precies aan de Via de la Plata, 1 km van de route. We dalen af langs een smal pad en steken een klein watertje over. Zo fijn dat we elkaar helpen met veilig aan de overkant komen.

Nog even de autoweg onderdoor en we zijn op de route. Bijna alles onverhard vandaag, door schitterende natuur.

Zoals je uit dit hoogteprofiel kunt zien, zeker niet vlak. Het blijft glooiend, met af en toe een stevige kuitenbijter. Km’ s langs kurkeiken met dan weer rechts van ons uitzicht, dan weer links. Na een tijdje ook over een heuvelrug met rechts en links uitzicht. Wederom een heerlijke relaxte dag.

Deze kurkeiken waren nog niet kaal aan de onderkant. Dat zie je bij de foto’s van gisteren. De eikels zijn toch net iets anders dan van de eikenbomen. Vooral de hoedjes.

We dalen af naar de weg, de CC293. We passeren een waterbekken. Het verbaast ons dat het landschap zo fris groen is. Het heeft vast te maken met die waterbekkens.

Daarna vinden we een totaal ander landschap. Open, grazend vee en veel loofbomen die hun herfst kleuren laten zien. In combinatie met de wederom strak blauwe lucht een lust voor het oog. Dichtbij Galisteo zien we ook een aquaduct.

Galisteo is een stadje met een ommuurde vesting. We zien het van verre liggen. Vlak voor de stad dalen we flink om het laatste stuk nog een stevige kuitenbijter te krijgen.

Aan het einde van het dorp vinden we onze overnachting. Pension el Parador. Even inchecken en daarna gaan we op pad voor ons etappe drankje.

We hebben een heel huis voor ons zelf met wel 5 slaapkamers en een uitgebreide keuken. Marja en Miets koken voor ons een heerlijke maaltijd met lekker veel groenten. Dat is echt genieten.

3 reacties op “Dag 14 Via de la Plata

  1. Wat heerlijk zo’n eigen bereide maaltijd. (dat doet mij denken aan de dames van de Camino Portugues uit 2019, die ook zo lief waren voor een eigen maaltijd koken) Pure verwennerij.

  2. Het ie wederom weer een mooi verslag ….prachtige foto’s…en dan ook een eigen huis en als laatste een heerlijke eigen maaltijd gemaakt…..jullie dag is compleet en voor straks in een lekker bedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.