Dag 7 Muruzabal Villatuerta

3 oktober, 24 km regen

Volgens de weersverwachting zou het vandaag elk uur 95 % kans op regen zijn. Asi, asi zei de Spanjaard over het weer. Of te wel het kan vriezen of dooien. Het werd regen, geen plensregen, maar wel zoveel dat we goed nat werden.

De route ziet er niet zo zwaar uit. De stijging naar Maneru en naar Lorca zijn heel pittig. Het begon nog net even droog. Bijna was ik rechtdoor gegaan. Ik zei nog voor de grap we moeten die berg op, die we recht voor ons zien. Gelukkig was Irene zo attent om de goede weg te wijzen.

Niet lang daarna begint de regen echt. We trekken onze poncho’s of regenkleding aan en gaan naar Puenta la Reina. De brug is ook bij regen weer erg mooi.

Na Cirauqui verandert het landschap. We stappen langs de wijngaarden en zien de boeren hun druiven oogsten. Ik zie de trots op de oogst in hun ogen. Dat willen ze delen. We krijgen zelfs wat druiven. Zo lekker!!!!

Net voor Lorca gaan we onder de A12 snelweg door. Daar is erg mooi licht….

In Lorca zijn beide herbergen gesloten. Wel is er een nieuw winkeltje/koffiebar gestart. NB 2 weken voor Corona tijd gestart. Ik heb grote bewondering voor haar. Ze heeft de volgende tekst hangen in haar prachtige ruimte: “Impossible is just an opinion” We wensen haar veel succes. Enorm gastvrij is ze op dit moment het enige dat in Lorca open is.

Daarna is het nog 5 km naar Villatuerta. De regen wordt een beetje minder, zodat we nog net kunnen zien hoe mooi de omgeving er is

We overnachten niet in Vila Magica. Die is niet open. Een gloednieuwe herberg Etxeurdina, is zeker ook aan te bevelen. Het restaurant is dicht in de buurt. Daar konden we om 20.00 uur terecht voor onze warme maaltijd. Morgen gaan we naar Los Arcos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.