Dag 6 Pamplona Muruzabal

2 oktober, zonnig, 20 km 25 graden

Een van de hoogtepunten van de Camino Français is het bereiken van de Alto del Perron. Dat gaan we vandaag doen.

Om 7.45 uur gingen we de deur uit op zoek naar ontbijt. Een prima locatie, albergue Plaza Cathedral en waren ook erg tevreden. Aan te bevelen!

Dan kun je het beste naar het plein bij het gemeentehuis gaan, hadden ze gezegd. Dat klopt we waren van harte welkom bij een hotel en meesten hadden eieren met spek. Een goede start.

In Pamplona is het vlak en we worden door de parken geleid. Hier hebben we niet eens erg in de grote stad. Na 5 km begint langzaam maar zeker de stijging naar Zariquiegui. Door de velden klimmen we naar boven.

Het lijken dorre vlakten. De oogst is binnen en de boeren hebben alles weer glad gemaakt. Het voelt eerder rijk dan dor. De zon schijnt volop. De landschappen gaan aan onze voeten voorbij.

De afstand naar Zariquiegui vinden we toch te ver om in een keer te lopen. Door de stijging van 450 naar 600 meter hebben we eerder rust nodig gehad. Voor een volgende keer….🤔In het dorp is een winkel open voor koffie en wat lekkers. We zitten voor de kerk op een bankje en nemen daar wel voldoende rust.

De grote klim van 600 naar 750 meter volgt. Ook dit is bijzonder mooi. Langs een heuvelrand met bovenaan windmolens en de beelden op de Alto del Perron.

Het lukt ons allen om boven te komen. We hebben duidelijk snelle stijgers. Zelf hoor ik nu bij de langzame stijgers en ben heel trots dat het ons lukt.

Zo mogelijk nog zwaarder en zeker vergelijkbaar met de afdaling naar Zubiri is de afdaling na de Alto del Perron. Het staat in het boekje als zware afdaling met uitroeptekens. Langzaam maar zeker komen we beneden.

Na een pauze in Uterga bij de bar van een herberg gaan we het laatste stuk naar Muzurabal. Over een heuvelrug met uitzicht naar beide kanten. We staan stil om foto’s te nemen.

Daar is Muzurabal onze herberg ligt dichtbij deze kerk. Het is albergue Menzizabal.

5 reacties op “Dag 6 Pamplona Muruzabal

  1. De afdaling van Alto de Perron herinner ik me nog goed, steil en allemaal losse stenen, ik ging als een slak naar beneden. Leuk om alle foto’s weer te zien, mooie reis voor jullie

  2. Idd erg herkenbaar en met al die losliggende stenen is afdalen best zwaar
    Vraagje, ik zie de meeste van je foto’s voor een klein gedeelte in de lengte, is dit de opzet van de presentatie?

    Veel plezier verder en ik blijf lezen, niet altijd reageren😀👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.