Dag 13 Santa Domingo Belorado

9 oktober, 23 km zonnig 22 graden

Ja, in de ochtend kun je merken dat het echt oktober is. Deze ochtend was het maar 6 graden en we deden dan ook allemaal een extra jas aan bij vertrek. Voor mij is dat mijn regenjas over mijn vestje. Na 1 uur ging die alweer uit. Mijn vestje is voor mij comfortabel als het 10 graden is….

Vandaag stijgen we langzaam maar zeker van iets meer dan 600 meter naar 810 meter. We gaan het gebied “La Rioja” uit en komen in “Castilla y Leon” . Dat merken we de druiven struiken maken helemaal plaats voor omgeploegde akkers. Hier en daar zijn nog donker bruine velden te zien van de zonnebloemen. Die worden binnenkort geoogst.

Al gauw lopen we Santa Domingo uit. Over de Rio Oja gaan we meteen het land in. Het ochtendlicht is erg mooi en kleurt de velden goud.

Lia zoekt heel goed haar eigen tempo, vooral bij het stijgen. En ja….. tegenlicht foto’s zijn mijn favoriet, zeker als ik zo een mede pelgrim kan “vangen”

Vandaag lopen we veel over een kiezelpad langs de autoweg. Hier en daar met even een stijging, zoals vlak voor Granon bij het grote kruis “Cruz de los Valientos”.

Ook voor Granon is er een korte klim. Daar in de warme ochtend zon vinden we meteen een terras met uitzicht over de vallei. We vinden het tijd voor onze eerste stop. Alle pelgrims doen dat… Er is  “café wagen”. Iets verder zijn de bars. Deze ochtend gaat hun omzet aan hun neus voorbij. We vinden het erg leuk de ons bekende mede wandelaars te ontmoeten.

Als we vanaf het terras naar de weg kijken is het ineens drukker. Jongelui zijn op pad, misschien wel met een man of 30. Leuk toch? Muziek aan en lopen maar.

We gaan naar het einde van Granon voor een schitterend uitzicht over de dalende en weer stijgende Camino paadjes.

Het is vandaag een voorproefje op de Meseta, veel rechtdoor en dan ook langs de grote weg. De omgeving naast de snelweg blijft mooi en we genieten er toch wel van. Het is zaterdag en niet heel druk op de weg.

Intussen verlaten we regio “Rioja”

Wat zeker ook een aanbeveling is, is de herberg Bideluze in Castildelgado. Open vanaf 12 uur en met verse Smoothies en broodjes met gebakken ei. Zo goed verzorgd en ook nog erg gastvrij. Zeker ook een mogelijkheid voor mij om er eens te gaan verblijven. Ze bieden er een maaltijd en ontbijt, wat wil je nog meer…..

We hebben nog een korte stop bij Vilamayor del Rio voor we door stappen naar Belorado. Al van verre zien we de rotsen boven Belorado uitsteken.

Irene en ik lopen samen het stadje binnen en treffen deze pelgrim op de muur aan. Niet meer perfect er is wat afgebladderd. Wij besluiten dat als iets niet perfect is, het ook goed is😉

We slapen in herberg Quatro Cantones, ja…..op een 2 persoons stapel bed…

2 reacties op “Dag 13 Santa Domingo Belorado

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.