Dag 14 Belorado Villafranca de Orca

10 oktober, 12 km, eerst bewolkt, later zon 18 graden

Het is zondag vandaag en voor Belorado betekent dit geen ontbijt voor 9 uur in de ochtend. Dan komt het heel goed uit dat we in de herberg Quatro Cantones een ontbijt/ lunchpakket meekrijgen. Gemoedelijk starten we de dag in de keuken voor een ontbijt. Onze bagage vervoerder (Correos) was vandaag erg vroeg, al rond 7.30 uur. Even snel inpakken…

We hebben vandaag een korte route gekozen van Belorado naar Villafranca de Orca. Zoals je op onderstaand hoogteprofiel kunt zien begint daarna de grote stijging. Die houden we voor morgen. Omdat na die heuvel alleen de algemene herberg van San Juan de Ortega ligt, zou de afstand te groot worden. Een soort vakantie dagje vandaag.

In Belorado zijn prachtige muurschilderingen . De pelgrims staan centraal en dan ook overal te zien. Ik vind die muurschilderingen echt knap. Het is alsof je zo in een pelgrims landschap start.

We stijgen toch al 150 meter naar 900 meter. Het gaat geleidelijk en het is over een mooi pad in de natuur.

Hier en daar zien we nog bloeiende bloemen. Maar vooral de zwarte bessen van de vlier langs de randen van de paden.

Vandaag vieren we ook het 48 jarig huwelijk van Corrie en Gerrit. Zij gaan door naar Santiago en ik heb nu al veel bewondering voor de inzet en doorzettingsvermogen. Nog 550 km te gaan. Van harte gefeliciteerd!

In Villambista hebben we even pauze en kunnen een kerkje in. We krijgen ver zelfs een stempel en zien er het beeld van Jacobus.

Het blijft glooiend naar Villafranca de Orca. Erg mooi. In de verte zien we al waar ons verblijf ligt.

Een keer zo een kort dagje is best eens lekker. Goed uitrusten voor morgen, omdat we dan 24 km gaan lopen. We hebben het etappe drankje ook nu zeker verdiend. Inmiddels is de zon gaan schijnen en we genieten ervan. We slapen in de herberg van Hotel San Abad. Zeker aan te bevelen. Straks krijgen we hier ook ons pelgrimsmenu.

Nog 2 dagen te gaan naar Burgos. Morgen 24 km, de laatste dag 14…. Dat gaat ons lukken. We hebben er zin in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.