Dag 11 Navarrette Najera

7 oktober, 18 km zonnig 24 graden

Natuurlijk heb ik zulk mooi weer besteld….als het dan echt zo zonnig en droog is, voelt dat echt wel als kadootje. En dat op de schitterende etappe van Navarrette naar Najera.

Je ziet aan het hoogte profiel dat het heel geleidelijk stijgt naar Ventosa van 500 naar 600 meter in 6 km. Dat heet “vals plat”. Je voelt het amper, het lijkt alleen of je niet zo makkelijk vooruit gaat.

Net voorbij Navarrette passeren we een kerkje. Daar is een monument geplaatst voor een Nederlandse vrouw die op de Camino in 1986 is overleden. Zo wordt ook deze vrouw niet vergeten.

De route voert ons door de wijngaarden. Bomvol druiven en de bladeren kleuren hier en daar rood. We zien veel druivensoorten. Het is licht glooiend. Je kunt je voorstellen hoe het is om daar te lopen.

De route voert ook een stukje langs de weg. Als we dan een mogelijkheid krijgen om via een kleine omweg een koffiestop te krijgen in Ventosa, dan dien we dat zeker. Hier is een kunstroute met prachtige foto’s .

 

Jazeker, bij deze bar is het goed vertoeven. We zien daar ook weer dezelfde pelgrims die al enkele dagen met ons meelopen.

Na Ventosa klimmen we naar “Alto San Anton”. Ook hier langs de druivenranken. Vlak voor de top worden we verrast door een muzikant. Blijk ik die eerder ook te hebben ontmoet in een kerkje op de Camino Portugues. Een ontroerend moment. Hij zong een mantra en we werden er allemaal door geraakt

Het uitzicht vanaf de top is zeer mooi.

Al vanuit de verte zien we de Poyo de Roldan. Deze heuvel gaan we niet op. We worden er omheen geleid.

Ook komen er langs een heel speciale schuilhut, die lijkt op een honingkorf. De wandelaars van de Camino Français zullen zich die wel herinneren. De tekst staat net naast de ingang….” And suddenly you know…It’s time to start something new and trust the magics of the beginning”. Dat is wat er mij gebeurde na mijn eerste Camino.

Het laatste deel is vlak en brengt ons naar het centrum van Najera. We hebben een plaatsje in de herberg Puerta Najera. Een zeer gastvrije plek met veel aparte kamers.

Morgen gaan we naar Santa Domingo. We hebben er zin in…..

1 reactie op “Dag 11 Navarrette Najera

  1. Prachtige route Mieke, dat is samen met elkaar genieten, elke dag opnieuw.
    Leuk om te zien Marijke dat je op weg bent naar Santiago, samen met Mieke en medepelgrims.
    Mooie foto’s, heel herkenbaar voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.