Dag 3 Orrison Ronchesvalles

29 september 2021, 18 km naar de top van 1450 meter, droog half bewolkt en mist.

We hebben vandaag een jarige! Irene, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat hebben we gevierd. Irene kreeg een hele mooie Camino armband van Trea en het etappe drankje kregen we van Irene.

Een hele stevige etappe vandaag met vele hoogtemeters. De Pyreneeën over….dat doe je niet zomaar. Omdat we vanaf Orrison starten is het te doen en blijven de km beperkt. En ooooo wat is het mooi.!!! Daarmee vergeten we hoe zwaar we het vinden.

Het begon met een prachtige zonsopkomst. Direct vanaf de herberg voor ons. Wauh wat een mooi moment. Er staat een klein beeldje van Jacobus en dat maakt het beeld compleet. Met een beetje fantasie zie je een pijl in de wolken.

We stijgen ruim 2 uur voor we bij een Foodtruck komen. Zo leuk we ontmoeten de wandelaars die we hebben gezien bij Beilari en Orrison. Het voelt als een familie.

We voelen ons klein in deze immense bergen. Als je dan precies wandelaars ziet die op een top lopen, krijg je daar een beetje gevoel bij.

Als we bij Maria komen is het inmiddels bewolkt. Natuurlijk gaan we even kijken.

Er steekt een koude wind op en we zijn blij dat we vandaag niet onze korte broek of wandelrokje aan hebben. Ook hier merk je dat het hoog is en dan snel koud voelt. Bij de Foodtruck hebben we pauze.

Nee hoor….dan zijn we nog lange niet bij de top. We gaan van de weg af en gaan over een graspad nog veel hoger. Tot wel 1450 meter.

Net voor de top gaan we door een prachtig oud bos.

Dan bereiken we de top van vandaag. Het voelt als: “wauh, dat we dat kunnen”. In de mist is het tijd voor onze groepsfoto.

De afdaling…..in het boekje staat een uitroepteken. Dat betekent een lastige gevaarlijke afdaling. Ik ken het, we hebben die eerder wel gehad. Er zijn mensen bij de top die ons precies de goede weg wijzen…Kies de GR route. Dat doen we. Die is prachtig mooi, open en gaat voor een belangrijk deel over de weg. Blij verrast zijn we dat de zon er nog even doorkomt!

Volgens een schema bij Orrison is de route minstens 5 uur wandelen. Wij waren om 8.15 uur de deur uit en rond 15 uur bij de herberg. Neem van mij aan dat we zeker niet getreuzeld hebben. Gewoon een zware etappe.

Vanuit de rust kwamen we bij het grote klooster. Daar moesten we wel even aan wennen.

Morgen op weg naar Zubiri.

2 reacties op “Dag 3 Orrison Ronchesvalles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.