Camino Portugues dag 7 Pontevedra – Portela

6 september, 12 km droog, benauwd

Verwachtingen? Om ook deze groep kennis te laten maken met de sfeer van een algemene herberg, had ik gekozen voor Portela. Stapelbedden, gezamenlijke maaltijd en ontmoeting met andere pelgrims. Deze ochtend begon de hospitalero met het bijstellen van ons verwachtingspatroon. We kregen een appje: we hadden gedacht jullie samen in een aparte ruimte. Prima dachten wij…. volgend appje: met matrassen op de grond. Dat wilde ik eerst bespreken. Nou ja: dat kan wel. Toen we er aankwamen voelde ik toch teleurstelling. Er wordt ook niet voor een warme maaltijd gezorgd vanwege de Corona maatregelen. Toch kiezen we ervoor te blijven. Er is een tuin, we kunnen de was doen, we hebben een grote ruimte. Ik ben trots op deze pelgrims. Omgaan met veranderingen en vervolgens tevreden op de matrassen uitrusten. Ook dat hoort bij het pelgrimsgevoel.

In Pontevedra sliepen we bij Casa Sara. Een plek midden in het centrum, een 2 en 3 persoonskamer, prima bedden. Het is altijd wel anders dan verwacht. Voor ontbijt werden we verwezen naar een bakker, zeker aan te bevelen A Devesa, in het oude centrum. Via de oude brug verlaten we het centrum. Volledig vernieuwd, aan de onderzijde zijn de oude schelpen nog te zien.

Ik ben zo trots ook op Mariet en Janna, zij moeten tenslotte veel meer passen zetten dan ik. Mariet loopt vandaag op vleugels, zelfs het klimmen gaat nu makkelijk. Natuurlijk, je eigen bagage dragen hoort erbij, maar als het niet lukt, vind ik het heel goed dat je beslist om je rugzak te laten vervoeren.

Inmiddels hebben we 60 km afgelegd en zijn op de helft van onze weg naar Santiago.

De hoogte meters zijn ongeveer hetzelfde als de laatste dagen. Vooral het laatste stuk naar de herberg was nog een flinke stijging.We hebben het niet zo ervaren.

Bij San Cayetano hebben we even pauze. We zien een pelgrim uit een kerkje komen en we kunnen er een stempel halen. Voor het eerst kunnen we een echt kaarsje aansteken. Ik doe dat ook voor alle familieleden en vrienden die wel een opstekertje kunnen gebruiken.

De natuur op weg naar Portela is weer erg mooi. We zien ook nu weer weinig pelgrims. Enkelen komen we dagelijks tegen. De meesten hebben langere etappes. Voor ons zijn deze afstanden prima. Met 10-15 km per dag komen we er ook. Het is speciaal om een lang gekoesterde wens zo te kunnen realiseren.

Welke weg zou jij kiezen? Keurig over de brug of door het water. Jan en Janna gaan voor het avontuur, door het water. Mariet en Marianne kiezen liever voor de brug.

Vlak voor de herberg genieten we van verse jus d’orange, Santiago taart en voor mij nog een heerlijke salade. Meer heeft een pelgrim toch niet nodig?

3 reacties op “Camino Portugues dag 7 Pontevedra – Portela

  1. Mooi verhaal en fotoโ€™s. Fijn dat je samen alles zo kunt oplossen als het niet zo loopt als je wenst, respect voor de groep.

  2. Wat fijn dat jullie zo flexibel zijn dat hoort er ook bij.
    Prachtige foto’s weer Mieke geniet et samen van ๐Ÿ‘๐Ÿ€๐Ÿฅพ๐Ÿ˜Ž

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.