Kloosterwandelingen dag 3

18 mei, 11 km, eerst heel veel regen, later half bewolkt

Na de stilte wandeling in de tuin van het klooster gingen we op pad naar het natuurgebied Keent.

Die vele regen was voorbij, toen we op pad gingen voor deze wandeling. Met afwisselend een zonnetje en wolken, wordt dit landschap er een van wolkenluchten, water en landbouw gebieden.

Niet dat het overal droog was. Hier, enkele km verder, zien we de regen naar beneden plenzen.

Hier staan de taurussen wel wat verder weg gelukkig… Een veld vol met boterbloemen, kleurt alles mooi geel.

De route wijst ons door een gebied waar de taurussen los lopen. In dit seizoen zijn er vele jongen. We weten dat je er niet dichtbij moest komen. Ze lagen precies op een pad. Met een wijde boog gaan we er omheen. Mijn oranje regenjas houd ik goed uit het zicht. Ik vind het zelf ook niet fijn. Zeker niet na het verhaal dat iemand zo een Taurus boven zich aantrof en de horen in zijn hand had.

Deze stond gelukkig wel achter het hek. Dreigend kwam die in mijn richting.

Erg leuk dat we koffie konden krijgen bij het museum. Ook kregen we er een rondleiding. In het museum zijn allerlei voorwerpen uit de landbouw te zien, maar ook een naaimachine, zoals mijn moeder die had.

In een aangenaam zonnetje hebben we even pauze. Op dat moment komt er een pelgrim langs die de Walk of Wisdom loopt. Ze deelt haar enthousiaste verhalen en het voelt alsof we op een Camino zijn.

Over de dijk gaan we terug naar het klooster. Wat een heerlijke dagen. We hebben er erg van genoten. An, Nellie, Thea en Ilse fijn dat jullie erbij waren. Ik ben trots op jullie…..Ervaren lopers, zoals Nellie en Thea en zeker ook voor Ilse, beide startende lange afstand lopers. Dat hebben jullie toch maar mooi gedaan.

2 reacties op “Kloosterwandelingen dag 3

  1. Genoten weer van de mooie foto’s en verhalen. Ik heb gelijk mijn tas ingepakt en nog een wandelgroep online besteld, want die moest een maat groter worden door het vele thuis bivakkeren. Zelf ga ik 2 juni beginnen aan het kloosterpad. Heel veel wandelplezier opnieuw in de toekomst en wie weet loop ik eens een keer mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.