Nieuwsbrief april 2021

In deze nieuwsbrief:

– Update mogelijkheden 2021
– Planning wandelingen 2021 in Nederland/België (nog plaatsen vrij)

– Planning wandelingen 2021/2022 in Spanje/Portugal (Camino Ingles 2021 nog plaatsen vrij)

– Informatie-avonden
– Dagwandelingen

Waar ga jij naar toe?

Update mogelijkheden in 2021

Tm half mei geldt er een negatief reisadvies voor het buitenland. Ik lees dat de situatie in Spanje en o.a. in Galicie aan het stabiliseren is en er wellicht mogelijkheden komen. Op dit moment is het zo dat je niet overal provincie grenzen mag passeren en dat geldt ook voor pelgrims. Alle geplande wandelingen tm juni 2021 zijn geannuleerd of al naar 2022 verplaatst. Wie weet zijn er vanaf half mei mogelijkheden in Spanje en Portugal. Hier heb ik nog geen antwoord op. Voorlopig ga ik ervan uit dat de geplande wandelingen in Spanje/Portugal door kunnen gaan. Ook mijn persoonlijke omstandigheden zorgden ervoor dat ik pas op de plaats gemaakt heb. Eind januari heb ik een longembolie gehad en gelukkig geen blijvende schade opgelopen. Hard werken aan mijn eigen conditie hebben ervoor gezorgd dat ik weer voorzichtig op pad durf te gaan.

Wandelplanning in Nederland/België

Sinds mei 2020 ben ik op zoek gegaan naar alternatieven in Nederland en België. Het is zo ontzettend leuk om een aantal dagen in Nederland op pad te gaan. Alle wandelingen in Nederland vind je hier  https://reizen.inbalansopweg.nl/meerdaagse-wandeling/ Wil je dat ook ervaren en/of weer conditie opbouwen voor je camino? Stuur een mailtje naar info@inbalansopweg.nl

Wandelingen in 2021:

 • 16-18 mei Klooster wandelingen vanaf Emmaus klooster (5 plaatsen vrij)
 • 24-27 mei Gelukkigerwijspad (2 plaatsen vrij)
 • 7-11 juni Ardennen (7 plaatsen vrij)
 • 1-4 augustus Smokkelpad Twente (1 plaats vrij)
 • 20-23 augustus Pelgrimsherberg Vessem (1 plaats vrij)

Wandelingen in 2021 naar Spanje/Portugal

Intussen merk ik dat wandelaars weer voorzichtig plannen voor Spanje en Portugal maken. Er zijn nog plaatsen vrij bij:

19 oktober – 3 november Camino Ingles van Ferrol naar Santiago en naar Muxia en Finistere. Deze camino is zo ontzettend mooi, dat ik het zeker kan aanbevelen. Van de noordkust, via Santiago naar de west kust. Wie wil dat niet mee maken?

https://reizen.inbalansopweg.nl/reizen/wandelen-camino-ingles/. (Ton wil je de link maken) Je kunt er ook voor kiezen om van Santiago naar Muxia en Finistere te wandelen. Dat is van 27 oktober – 3 november. Heel vaak is het in oktober/november nog mooi weer!

1-25 november Via de la Plata. https://reizen.inbalansopweg.nl/reizen/wandelreis-via-de-la-plata/ (Ton wil je de link maken) Wandelen in het zuiden van Spanje van Sevilla naar Salamanca.

De andere wandelingen zijn helaas vol, maar je kunt je opgeven voor de wachtlijst.

De definitieve planning van 2022, maak ik in juli. Een aantal wandelingen zijn al gepland. Een camino in Frankrijk van Reims naar Vezelay, camino francais, camino portugues en camino del Norte. Voor deze wandelingen kun je je alvast aanmelden door het sturen van een mail naar info@inbalansopweg.nl Zie https://reizen.inbalansopweg.nl/wandelreizen-2022/

Informatie-avonden

Voor alle pelgrims die op pad gaan en willen weten hoe of wat?
Ik doe deze informatieavonden één keer per maand in ‘s-Hertogenbosch. Zie voor de data mijn site: https://reizen.inbalansopweg.nl/informatie-avonden/

Vragen die beantwoord worden zijn vragen die elke pelgrim wil weten:

 • Wat neem je mee?
 • Wat voor rugzak koop je?
 • Hoe vind ik de weg?
 • Waar begin je en hoe kom je daar?
 • Pelgrimspaspoort
 • Hoe bereid ik me voor?

Dagwandelingen

Kom kennismaken met mij en medepelgrims.
Meerdere keren per maand organiseer ik een dagwandeling in een erg mooi natuurgebied. Er zijn mogelijkheden op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Bijdrage is € 8. Het max aantal deelnemers is 7 personen.

Een ontspannen manier om kennis te maken met mij en/of medewandelaars of om te trainen voor een camino naar Santiago. Je bent van harte welkom.

Zie voor data de site: https://reizen.inbalansopweg.nl/dagwandelingen/.

Graag aanmelden met een mailtje. Een week voor vertrek krijg je een mail met aanvullende informatie. We vertrekken doorgaans rond 10 uur. info@inbalansopweg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.