Kustpad dag 4

21 april, 17 km, koel met veel wind

Dat is april…..in 1 dag een temperatuur verschil van 10 graden. Met windkracht 4 uit het noordoosten werd het maar 7 graden. Maar wat hebben we genoten!

We liepen vanaf Kasteel Westhove naar de Oosterschelde kering en dat voelde voor ons als een echt eindpunt. Een kering terug naar huis. Om bij het beginpunt en eindpunt te komen rijden we met 2 auto’s.

Eerst door de uitgebreide bossen ten noorden van Oostkapelle. Het kasteel van Westhove in de mist, een landhuis aan een laantje. Het is bijzonder rustig. Het voorjaar laat zich aan ons zien. De blaadjes en bloemen van de kastanje boom openen zich door de warmte van de zon.

Kasteel Westhove/ Stayokay hostel

Dan volgt het stijgend en dalende pad naar de zee langs natuur gebied Papierenzolder. De brem staat in bloei. De Konings paarden groeperen zich dichtbij de afrastering.

Op het strand vinden we een strandtent die een heerlijke vissoep verkoopt. We vinden een plekje zowat uit de wind en zien er tegelijk naar uit om met de sterke tegenwind naar het noorden te lopen.

We zien zelfs een zeehonden baby op het strand. Haastig maakt het zich uit de voeten.

Daar in de verte zien we de kitesurfers omhoog springen. Voor hen is windkracht 4 nog weinig. Goed om te oefenen.

Het is ruim 5 km over het strand voor we bij de Veerse Dam komen. Op het strand zijn diverse sleuven met veel water. Iedere keer lijkt het of we goed lopen. Steeds weer moeten we toch over het water, en we zoeken waar het water niet te diep lijkt. Een keer werden mijn schoenen toch te nat 😉

Op naar ons eindpunt…de Oosterschelde kering. Een visser wilde ons moment wel vastleggen. Onze 4 dagen kustpad zitten erop. Wat een heerlijke dagen.

Nog een klein stukje terug door de duinen. We nemen eerst nog even pauze en genieten samen van onze herinneringen aan zee, luisteren naar muziek en zingen mee “Ik zie 2 mensen aan het strand”. John en Elly dank je wel voor de fijne dagen, de gesprekken, het vertrouwen. Tot een volgende keer.

5 reacties op “Kustpad dag 4

  1. Vandaag de laatste dag met z’n 3en op pad. Met diverse laagjes kleding aan want vandaag was het thema wind, in ons geval aan het stand wind op de kop. Heerlijk te voelen hoe de wind onze kapsels kamt , schuimkoppen op de golven tovert en tekeningen maakt in het zand. Aan het einde van onze kust 4 daagse komt de zon toch nog tevoorschijn om met haar warme zonnestralen, ons te verwarmen. Dag Zeeuwse kust, dank dat we mochten genieten van je golven, je mooie stranden en je heuvelachtige duinen.

  2. Ik heb in gedachten met jullie mee gelopen ,wat een mooie route langs zoveel mooie natuur prachtig.
    De foto”s vooral van het strand …zo mooi
    dank jullie wel voor deze 4 dagen ….
    Mieke mooi om je weer mee te zien lopen.
    groet Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.