Limburg dag 1

“Gelieve na uw besteling uw weg te vervolgen”……

14 december, 13 km, droog 8 graden

Wat is het heerlijk om op pad te gaan. Kijken naar wat wel kan, de mogelijkheden opzoeken. Vandaag gaan we wandelen vanaf de Smidse. Een heel gemoedelijk klein hotel met een ontzettend goed restaurant.

Vlnr Joke, Constance, Hilde, An, Liesbeth, Gerard, Lydia en Karin

We gingen naar het restaurant ’t Hijgend Hert gelegen midden in de Vijlenerbossen met heel veel hoogteverschillen.

Het mooie Limburgse land…..direct tegenover de Smidse gaan we rechtdoor de velden in. Zeer modderige paden. We boffen zo met het weer. De zon schijnt en het is zelfs warm genoeg om de jassen uit te doen.

De maretakken zijn heel goed te zien. Zeldzaam, hier in het zuiden van Limburg voltallig aanwezig

We volgen de Geul tot voorbij de Heijmansgroeve en gaan daar via Cotessen naar het noorden. Een forse klim, die maar bleef duren. Intussen worden we getrakteerd op mooie vergezichten, die met elke stap wijzigen.

De stilte in het Vijlenerbos voelt als een oase van rust. Bijna niemand te bekennen. We horen alleen onze voetstappen. In een middag kennen we het gevoel alweer van intens genieten van wat kan. Je eigen stappen zetten, ontspannen raken en je een voelen met de natuur.

Wauh, dat is boffen! Koffie to go te krijgen bij café Buitenlust. Met…gratis uitzicht over het dal naar Epen.

Achter Buitenlust langs vervolgen we de geel/rode aanduidingen van het krijtlandpad. Ik kom hier al heel wat jaren en nog nooit ben ik via deze kant terug naar de Volmolen gegaan. Een erg mooi pad langs de bosrand. Kennelijk hadden we een aanwijzing gemist en kwamen op een verharde weg uit. De richting was goed. We kwamen weer via Camerig bij de Volmolen uit.

Vanaf de Volmolen kijk je over de Geul naar de Smidse. We zijn er zo. Om 16.15 uur waren we weer terug.

Tijd voor ons etappe drankje…..Wat was het een heerlijke dag 😀.

De grote domper van deze dag hoorden we om 19 uur. De hotels mogen geen restaurant meer bieden. Voor onze wandeldagen betekent dit een onverwacht einde. Morgen gaat de Smidse ook noodgedwongen dicht en wij, na onze wandeling weer naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.