Dagwandeling Helvoirtse heide en Drunense duinen

23 december 2020, regen 13 graden, 22 km

We gingen vandaag met 2 op pad. Een geplande dagwandeling, deels volgens het wandelroute netwerk, deels een route van “de mooiste routes” Helvoirtse heide en Drunense duinen. Deze laatste is 13 km. Zeer mooi met verrassend veel hoogteverschillen en uitzicht over de duinen. In totaal kwamen we uit op 22 km.

De regen deerde ons niet. We hadden de hele route voor ons alleen. Ik denk dat niet veel mensen deze route kennen. Ook voor mij veel nieuwe paadjes en dat op nog geen 15 km van mijn woonplaats.

De geur van dennen, modder, druppels in de plassen. Het groen van het mos is overweldigend. De regen van de afgelopen weken maakt een groen tapijt. Voor ieder om ook hiervan te genieten.

Wat denk je van de glimmende bomen, Je ziet de druppels op de bast vallen. Wat een kracht straalt die boom uit.

We steken het Drongelens kanaal over en lopen aan de linkerzijde van de Drunense roeivijver.

De volgende brug gaan we door naar café De Klinkert. Vanaf morgen koffie to go te krijgen. Wij nemen een pauze op een boomstam. Een warm kopje thee gaat er wel in. Het deel van de wandeling dat dan volgt gaat over een smal paadje omhoog en omlaag. Hier is het echt erg mooi.

We bewonderen ook bekertjesmos. Op enkele boomstronken zien we wel 5 verschillende mossen.

Terug naar ons startpunt gaan we over een heel drassig terrein naar het kasteel van Helvoirt. Onze mooie dagwandeling zit er weer op.

3 reacties op “Dagwandeling Helvoirtse heide en Drunense duinen

  1. Hey ondanks de regen nog zoveel oog hebben voor de natuur ,en dan
    ook nog mooie foto s nemen.
    Knap hoor ,en wat een positieve en doorzetting.
    Toch genoten van jullie wandeling.

  2. Mieke, wat heb ik genoten van onze wandeling, zoals gewoonlijk iedere keer, of we nou met z’n tweeën lopen of met een groepje, het is steeds weer bijzonder……..en je foto’s zijn een perfect plaatje🤗

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.