Dagwandeling Moerputten Gement

19 december, 15 km droog

Wat wel kan is een wandeling met 2 personen……hoe speciaal is dat? In mijn directe woonomgeving vanaf station Den Bosch, door parken naar de Moerputten brug, door de Gement en tenslotte langs het Bossche broek weer terug naar het station. Voor degenen die deze wandeling ook willen hebben, kijk bij “de mooiste routes” en zoek Pimpernelblauwtje.

Wandelroute Pimpernelblauwtje van “de mooiste routes”

De wandeling start direct bij het station, voor mij 10 minuten fietsen. Achter het station ligt het Paleis kwartier, een nieuw centrum voor wonen en studeren. Moderne gebouwen omgeven door veel water. Ook dat is mooi, de spiegeling van de moderne gebouwen in het water. De dag begon met zon, pas na aankomst terug bij het station begon het te regenen 😉

Een klein stukje lopen we langs de doorgaande weg naar Vlijmen. Daarna gaan we via een smal modder paadje en vlonders naar de dijk van de Moerputten brug. Het water is al flink hoger dan een paar maanden geleden, toen was er hier geen water te zien.

Na de brug gaan we linksaf door het hele nieuwe wandelgebied met uitkijkpost over een veld waar in het voorjaar en zomer vele vlinders te zien zijn, o.a. het Pimpernelblauwtje, een zeldzame vlinder, die zich voortplant in de omgeving van de plant: rode pimpernel. Aan de andere kant zie je goed dat het in de Gement een overloop gebied is bij hoogwater. In de wegen zijn verhogingen gemaakt om het water te keren.

Door het drassige gebied tussen de Moerputten en de Gement zijn mooie vlonderpaden aangelegd.

Achter het ziekenhuis langs lopen we door de polder naar het Drongelens kanaal.

Uitzicht op de Gement
Drongelens kanaal

Langs de Isabella kazerne ligt een mooi wandelpad door het kleine bosgebied. Niet ver daar vandaan is een hoge voetgangers brug over het spoor. Je bent dan zowat in het centrum van Den Bosch. Je volgt de Dommel en onder een paar bruggen door kom je zo weer bij het station.

Het was een heerlijke wandeling met fijne gesprekken. Ik heb ervan genoten…

Ook zin in een wandeling met zijn 2-en? Door annuleringen van een aantal wandeldagen in Nederland heb ik komende weken zeker tijd. Informeer naar de mogelijkheden via info@inbalansopweg.nl.

2 reacties op “Dagwandeling Moerputten Gement

  1. Ik dacht dat natuurfoto’s het allermooiste waren, maar deze wandeling heb je ook weer prachtige foto’s gemaakt Mieke!. Erg mee genoten van deze wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.