Burgh-Haamstede dag 3

22 november, 22 km droog, 10 graden

Vandaag hebben we een wandeling door de polders naar Noordwelle, langs de Oosterschelde en over een polderweg terug. Met dank aan het wandelroute netwerk Zeeland, hebben we de mooiste paden gevonden.

Het eerste stukje ging door het Gabra bos. Een ander pad als van de week. Een erg mooi klein bosgebied net ten noordoosten van Burgh-Haamstede.

Daarna volgt een groot natuurgebied, vrijwel geheel onverharde graspaden. Deze nacht had het flink geregend en de paden waren erg nat. Meteen een test of de schoenen nog waterdicht zijn. Nieuwe schoenen horen waterdicht te blijven, bij slijtage of niet onderhouden kunnen je voeten behoorlijk nat worden.

Vele krekel, we horen de groene specht en zien dichtbij een buizerd wegvliegen. Bij het uitzichtspunt hebben we even pauze.

We boffen zo met het weer. De voorspelling was dagelijks wat regen en we hebben overdag droog weer. Rond 11 uur zien we een streepje blauw. In Zeeland betekent dit dat waarschijnlijk de zon gaat schijnen. Die zie we later ook een beetje tevoorschijn komen. Dit pad geeft uitdagingen… Ja, we moeten een sloot oversteken over houten stap stronken. Spannend voor mij.

Aan de overkant wil ik toch wel eens proberen of er water uit de pomp komt…niet dus.. We hebben we er wel lol over.

Bij de kerk van Noordwelle vinden we een paar bankjes, goed voor onze lunchpauze.

Na Noordwelle vinden we weer onverharde paden en hier hebben we een trekpontje om aan de overkant te komen.

Er lijkt een olie achtige goedje op het water te drijven. We vinden het niet natuurlijk en hopen dat er geen olie is geloodst. Het geeft een kleurig schouwspel.

Op weg naar natuurgebied de Schelphoek. Unaniem kiezen we ervoor het extra rondje van 2 km erbij te doen. Een bospaadje langs een groot meer is zeker de moeite waard.

Het moment van vandaag was het aankomen bij de Oosterschelde. De zon nog net een beetje achter de wolken. Het tegenlicht geeft een prachtig beeld. Even genieten…

Hier kunnen we uit de wind zitten. We zien een poster van de Scholekster, van de bloem Parnassia. Een voorbijganger wil ons wel op de foto zetten.

Langs de Oosterschelde gaan we naar de Plompe toren van Koudekerke. Een overblijfsel van het vroegere dorp dat aan de zee is prijsgegeven. Hier is een museum gevestigd, dat uitleg geeft over de verdwenen dorpen. Helaas was dat nu gesloten.

Van de Plompe toren gaan we landinwaarts op weg naar Burgh-Haamstede. We maken ook het laatste rondje rond het kasteel.

We zien steeds meer blauwe lucht. Met van die mooie wolken, die ik niet vaak zie. Er zijn zelfs kleuren te zien. Zo mooi!

Een heel verrassend afwisselende dag. Wat hebben we genoten……..

1 reactie op “Burgh-Haamstede dag 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.