Dagwandeling met 3

24 oktober, 16 km Wandeling van de Mooiste Routes “Dwars dur de Kampina”

Wandeling “Dwars dur de Kampina”

Deze heel afwisselende route door gevarieerde bossen, over heidevelden en langs vennen en beekjes is zeer de moeite waard. Ook al ook de was het grijs weer met wat motregen , wat werden de we blij van de herfst pracht.

Keuzes….tijdens een wandeling, ga je rechts of links of sta je even stil. In de beschrijvingen werden we aangemoedigd om even stil te staan en te kijken wat de omgeving ons te bieden heeft. Is dat ook in het leven zo, dat je even stil staat om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Wat komt op je pad en durf je dat nieuwsgierig aan te kijken.

We staan stil bij het Belversven. Druppels op het water, het is een beetje mistig, we horen de ganzen op het water. Dat is in een vredige rust komen. Of, zoals boven het blog staat: ik bof…..ik ben buiten

De kleuren van het gras zijn goudgeel, samen met de inmiddels bruin gekleurde heide een heel fleurig herfst spel.

Na de heide komen we langs de kronkelende Beerze. Altijd hoop ik daar om oog in oog te staan met een ijsvogeltje. Die schijnen daar veel voor te komen. De vele vennen die we passeren staan nog wat droog. Voorlopig laten ze er schapen lopen om het gras wat kort te houden.

Ook een feest zijn de vele paddestoelen. Kleine, grote en in allerlei vooral bruin tinten.

Een bosrand toont al zijn pracht in diverse kleurschakeringen van de herfst. Het gaat ineens heel snel. Als de wind opsteekt dwarrelen de blaadjes naast ons neer.

Het mooie van deze route is de afwisseling: Over de helft komen we weer langs de vennen, de Huisvennen en het prachtige Ganzenven.

Ook deze route is nieuw voor mij. We wandelen een stukje langs de Rosep. Een heel smal eenmanspaadje, met boomstronken en vlak langs het water. Heel mooi.

Nog heel onverwachts zijn we terug bij ons beginpunt: camping De Reebok aan de Duinenweg in Oisterwijk. “Ik bof, ik ben buiten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.