Dagwandeling Drunense duinen

21 oktober, 18 km, eerst regen, later droog 20 graden

Meestal hebben we droog weer met een dagwandeling. Deze ochtend hadden we regen en ook nu gingen we tevreden op weg. Heerlijk toch om op een woensdag te gaan wandelen onder het motto “het is altijd weer”

In Giersbergen (noordoost van de Drunense duinen) vind je deze kaart met wandelroute netwerk. Hier in de duinen is het zonder kaart zomaar mogelijk de weg kwijt te raken. Onderweg kwamen we een paar mensen tegen die heel blij waren met mijn kopietje van de geplande nummers van het netwerk. Blij dat we ze konden helpen.

Eerst lopen we door het bos langs de noordrand van de duinen. Kleine paadjes, het is erg rustig. We horen alleen de druppels op onze regenkleding en de voetstappen. Een met de natuur en fijn verbonden met openhartige gesprekken. Naar restaurant de Roestelberg over grote zandvlaktes.

Vanwege de nieuwe Corona maatregelen kunnen we niet met teveel personen onderweg. Het maximum aantal deelnemers is nu 3. Toch heb ik ervoor gekozen om de dagwandelingen door te laten gaan. Het doet ons goed om samen buiten te kunnen zijn. Erg mooi vinden we ook de heide die langs de zandvlaktes te vinden zijn. Toch ook maar eens in augustus de Drunense duinen bezoeken om de mooie paarse kleur te kunnen zien.

We waren heel blij met een kopje koffie “to go” bij restaurant Bosch en Duin aan de zuidkant van de duinen. Zelfs met een Udenhoutse broeder. Een specialiteit van de regio. (Een soort koek met spijs en kaneel) Elly en Marianne genieten ervan.

Van hieraf gaan we door het zand naar het noordoosten. De duinen zijn elk jaargetijde mooi. Wat me nu opviel was de groene kleur van het mos. Als het veel regent zijn er ook vennetjes te vinden.

Het blijft flink klimmen en dalen en dat in rul zand. We doen het dapper en zeggen ook dat dit een heel pittige wandeling is. Helemaal rondom, echt de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.