Dagwandeling met 2

Verrassende ontmoetingen….

Maashorst, ten noorden van Uden 16 km, droog 14 graden

Deze mooie wandeldag was er een van verrassende ontmoetingen. Een fotograaf, die de mooiste foto’s maakt, ook voor “Vroege Vogels” en er zomaar een liet zien van de roodborsttapuit. Prachtig. We konden goed zien dat hij passie voor zijn vak had.

Een stel dat op een maandag een 40 jarig huwelijk aan het vieren was, op een maandag ochtend midden in het bos….

En tenslotte een verrassende ontmoeting met de koeien. Een heel klein stukje over de heide, en ja die koeien stonden midden op het pad. We hadden net ervoor gelezen dat je afstand moest houden en er zeker niet tussen door moest lopen. We moesten toch terug. Het gebied was helemaal afgezet en had alleen toegangshekken. Pfff doen we het of gaan we terug. Samen durf ik meer dan alleen dus er liepen door. Dan nog maar een foto als we veilig achter het hek staan.

Deze keer had ik gekozen om een route uit te zetten met behulp van de site “visit Brabant”. Heel Brabant heeft een wandelroute netwerk en met deze site is het erg eenvoudig. Nu zijn er wijzigingen aangebracht, en die zijn nog niet op de site verwerkt. Toch ook maar even op Topo GPS gekeken, als de nummering niet duidelijk was.

We waren in de buurt van het bezoekerscentrum Slabroek gestart en gingen eerst langs de Wijst gronden met breuklijnen in het landschap.

Ook deze mooie dag is het nog steeds genieten van de herfstkleuren. Met dat beetje zon erbij, worden de bladeren doorzichtig. Heb jij ook wel eens gezien dat de zon door de bladeren komt?

We hadden beiden een stuk in de krant gelezen over paddestoelen fotografie. Zo laag mogelijk standpunt en kies eens voor de selfie stand. Leuk om te oefenen.

Uit de wind kijken we uit over het heide gebied. De Maashorst is een groot natuurgebied tussen Uden, Schaik, Nistelrode en Zeeland. Zeker een keer bv de moeite waard om te bezoeken.

Met veel genoegen kijken we terug op deze 2 op 1 wandeling. Dank je Joepke voor deze mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.