Dagwandeling met 2 Kampina

28 oktober, 10 km droog met zon

Kampina vanaf Roond

Deze startplaats is een prima plek voor een wandeling van 5-10 km. Op het bord staan routes ingetekend die gewoon met gekleurde pijltjes te vinden zijn. Ook een rolstoel route van 2,5 km naar een schitterend uitzichtspunt. Ik wil ook op pad met een rolstoel…. Ken je iemand die zelf vervoer heeft voor een rolstoel en graag eens naar de Kampina gaat. Laat het gerust weten, ook dat kan.

We hebben een wandeling van 10 km gekozen. Heel afwisselend met vennen, bospaden, het grote heide gebied en langs de Beerze. (Met behulp van Visit Brabant)

Natuur, zien, inzien en ontzien

Hier staan we even stil. Natuur zien, de kleinste details zijn de moeite waard om te ontdekken. Inzien, bewust zijn dat de natuur zo kostbaar is, dat we die zouden moeten ontzien. Maar ook inzien, dat ik dan lees als “in-zien”. Door het wandelen en de mooie gesprekken echt tot een verbinding komen, en door “in-zien”tot inzicht komen.

Via het rolstoelpad gaan ernaar de vennen. Het is onverwacht droog en zonnig. De altijd mooie Kampina komt zo nog beter tot zijn recht. De dreigende wolken laten hun regendruppels ergens anders vallen. De zon reist met ons mee.

Onverwacht zien we paddestoelen die ik nog niet eerder had gezien. Zoals deze oranje op een berkenboom. Daar moet je wel wat voor doen. Meestal ga ik er dan maar bij liggen.

Na de vennen lopen we langs het heideveld. De grassen hebben een warme kleur. Zeker als de zon de donkere lucht erachter verlicht

Bij een bankje hebben we pauze. De grazende paarden ruiken ons brood en willen die zelfs uit mijn rugzak halen. Dan toch maar opstaan en onze weg vervolgen naar de Kleine Beerze.

Later in de auto gaat het ook echt regenen…die bui, hoe kan het ook anders.

Over een tapijt van gekleurde bladeren gaan we terug naar het beginpunt bij Roond. (Met ten westen van Boxtel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.