Walk of Wisdom dag 7 laatste dag

11 september, 15 km, zonnig, 22 graden Ewijk – Nijmegen

Yes! De hele mooie Walk of Wisdom vandaag afgerond. We zijn er trots op! Van harte gefeliciteerd Tineke: we hebben het samen kunnen doen.

Onze dag begon al goed. Ook vandaag werden we weggebracht naar ons startpunt Ewijk aan de Waalbandijk. Een route over de uiterwaarden, langs de Waal, een genot. Zoals Emma het omschrijft in een gedicht, mooier kan ik het niet verwoorden.

Route van Ewijk naar Nijmegen aan de zuidkant van de Waal

Het vroege ochtend licht tovert zilver over de Waal. Uitzicht rondom, we voelen ons zo vrij als een vogel.

De struinpaadjes zijn omgeven met bossen vol bessen, rood gekleurd met op de achtergrond de brug bij Ewijk.

De bordjes van de Walk of Wisdom wijzen ons over de uiterwaarden. Dat gaan we zeker doen. Maar…..ons pad wordt versperd door koeien met jong en grote horens. We zoeken nog naar een mogelijkheid om er langs te gaan. Overal liggen koeien. We doen het niet en gaan over de weg verder.

Bij het “Dijkmagazijn” komen we de weg op. Er staan bankjes en er wordt gewerkt. Gesloten staat erbij. Dat is echt Tineke. We vragen om koffie en de man die aan het dak aan het werk is, komt zomaar koffie brengen. Een echte engel voor ons. Spontaan nemen we het aan.

Bij de elektriciteitscentrale gaan we een sluis over en langs een industriegebied. Daarna gaan we over een brug, De Oversteek. Nieuw is dat je halverwege een trap naar beneden kunt gaan en over een eiland naar de Spoorbrug. We vonden het er fantastisch mooi. Let op wandelaars. Het is nog niet zo goed gemarkeerd.

De Oversteek

Heel in de verte zie je de Stevenskerk van Nijmegen al liggen.

We gaan over de spoorbrug naar het centrum van Nijmegen. Het voelt zowaar als aankomen in Santiago.

De laatste loodjes

In de Stevenskerk worden we erg hartelijk ontvangen door de vrijwilligers. Het certificaat van het boekje wordt getekend en we worden bijgeschreven in het boek van alle Walk of Wisdom wandelaars.

Een ervaring om nooit te vergeten. Nu al weet ik zeker dat ik deze Walk of Wisdom nog eens zal bewandelen. Pelgrims…. voel je welkom om mee te gaan. Tot slot, de tekst die we vandaag in Beuningen bij de Waal zagen. We werden er allebei door geraakt:

Steek zo stil over, dat het water spiegelt. Kijk dan voorzichtig om: je schrijft overkant op het draagvlak. Ik lees tussen de wolken door, hoe ik bij je kan komen……

4 reacties op “Walk of Wisdom dag 7 laatste dag

  1. Gefeliciteerd Tineke en Mieke het was zeker een mooie tocht die de volgende keer zeker mee wil lopen maar heb nu genoten van de mooie verhalen en foto’s. Het is nu fijn na genieten. PROFICIAT.

  2. Gefeliciteerd! weer een mooie tocht, mooi verhaal en bijzonder mooie plaatjes.
    Ik hoop dat er een volgende keer komt, want dan wil ik mee lopen.

  3. Van harte gefeliciteerd ….mooi ….het is Genieten….mooie herinneringen gemaakt en zeker waard om nog een keer te gaan ….
    Lieve groet v Angeline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.