Walk of Wisdom dag 6

10 september, 26 km Hernen – Ewijk, licht bewolkt 20 graden

Dat is een klein stukje, zei de chauffeur die ons wegbracht….. Hemelsbreed is het misschien 7 km, wij lopen 26 km. 7 km is over de A 50. Vanmorgen zijn we bij ongeveer 100 gestart. We zijn gekomen tot 122. (En nog een paar km fout en naar de bus…, lees verder)

Even afscheid nemen van ons geliefde Emmaus klooster. We vonden het er erg fijn. Zoek je een overnachting in Velp, denk dan zeker aan het Emmaus klooster.

Een hele afwisselende dag met een heerlijk zonnetje! Een groot park achter het kasteel van Hernen, landweggetjes, paadjes langs een sloot, natuurgebied de Elzen bij Bergharen, de wielen bij Afferden en tenslotte eindeloze vergezichten over de Waal.

In de grachten vind je het eerste “Cafe quarantaine”. Met de weerspiegeling van het kasteel zie je het niet zo goed. Op de achtergrond is een bartafel te zien met een paar stoelen.😉

Ook hier heeft de Walk of Wisdom de mooiste paadjes uitgekozen. Waar mogelijk door natuurgebieden. Wat een verschil met gisteren. We boffen enorm met dit zonnetje.

Een stukje bos…er zijn al vele bladeren op de grond, langzaam kleuren de bomen naar rood en bruin. In de ochtend is het vochtig, het gras is nat. We nemen alles wat de natuur te bieden heeft in ons op.

Kleine paadjes langs rietkragen. We zien buizerds en torenvalken vlak boven onze hoofden “bidden” in de lucht.

We zien al snel de kerktoren van Bergharen. De Walk of Wisdom loopt helemaal om Bergharen heen. De bewegwijzering is hier niet zo duidelijk en we waren zeker 1 km te ver gelopen. Dat is wel 2 km extra als je terug moet. We kwamen op een kruising en zien geen aanwijzing. Gelukkig kan ik op Topo GPS de route zien, zodat we weer snel op het juiste pad waren.

Na Afferden komen we aan de Maasbandijk waar we de Drie Waaien zien. (Of Wielen) Die zijn ontstaan bij dijkdoorbraken. Door de kracht van naar buiten en binnen stromend water ontstonden diepe gaten, die nu diepe poelen zijn. Prachtig om te zien met de mooie spiegeling.

Een reiger gaat een visje vangen.

Met veel trots dragen we de speld van de Walk of Wisdom op de rugzak. Door veel wandelaars herkend. Voor mij voelt het als een Camino, door o.a. dat symbool die ons ook steeds de weg wijst. Maar ook de verbondenheid met de medewandelaars en de mooie gesprekken die je onderweg hebt.

Wat de km betreft had ik in gedachten dat we naar Winssen zouden lopen en daar ook onze overnachtingsplek zouden hebben. Ik belde gisteren en gelukkig kwam ik er toen achter dat we in Beuningen en niet in Winsen slapen. Dat is toch 8 km verder. Te ver, want dan zouden we op 30 km uitkomen. We kijken hoever we komen, zeiden we. Zo kwamen we toch in Ewijk terecht. Langs de Waal vervolgen we onze weg.

Brug bij Ewijk

Na de brug is het nog 1,8 km naar de bus. De laatste 4 km, naar Beuningen gaan we met de bus en morgen weer terug waar we gebleven zijn. We zijn er trots op dat we zover gekomen zijn. Als het goed is morgen 15 km.

Met een portie bitterballen en het etappe drankje sluiten we de dag af op een terras (café de Zaak) bij de kerk in Beuningen. Dat hebben we verdiend. Op naar de laatste dag.

3 reacties op “Walk of Wisdom dag 6

  1. Wat is nederland mooi ,ik geniet mee met de wandelaars.
    Noch een dag genieten en de herinneringen gaan in de rugzak mee naar huis.

  2. Dag Mieke, wat fijn om je verslag te lezen. Wij zijn voornemens om de 1e week te gaan lopen. Wij dachten te lezen dat de route 136 km is (ongeveer) ik zie dat jullie 159 km hebben gelopen. Hebben jullie een extra route gelopen of is hij daadwerkelijk zoveel km meer?

    groet Jolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.