Walk of Wisdom dag 5

9 september, 23 km van Velp naar Hernen bewolkt 20 graden

Volg je hart, je voeten volgen vanzelf

We zijn vanochtend vanaf het klooster in Velp gestart, over Leent naar Niftrik, door Wijchen, Leur en tenslotte naar Hernen (net na de A50) Op de route van ongeveer 80 naar 102 km.

Met somber weer zijn het meer de ontmoetingen en de details die een dag zo mooi maken. We liepen bv net Keent uit en wie komt daar van de richting van Overlangel aanlopen…Bas. We waren blij elkaar weer te zien en spontaan geeft Tineke het gelukspoppetje weg (gisteren gevonden in een kapelletje, met de boodschap: geef het door) . Een ontroerend moment.

Het grijze een beetje mistige weer geeft een verstilde sfeer. Hier in de buurt van Keent. De bessen kleuren de bomen rood.

Al gauw komen we vanaf Overlangel langs een zijarm van de Maas te lopen.

Bij het dorpje Neerloon kun je een ringetje vinden bij een theetuin. Er staat “gesloten”. We zien de pot met ringetjes hangen aan een schroefdeksel. De eigenaar komt naar buiten en we vragen of we toch een kopje koffie mogen. Ja hoor dat mag. We boffen en horen dat er meer pelgrims op pad zijn. We treffen er dagelijks ongeveer 5. Degenen met de zelfde afstand zie je nog wat vaker. Erg leuk om ervaringen uit te wisselen.

We wisten dat het pontje bij Ravenstein niet vaart en daarom gaan we over de brug naar Niftrik. De kerktoren zie je aan de overkant van de Maas.

Iets verderop vind je een restaurant aan de Maas. We vinden een plekje bijna uit de wind en hebben daar onze pauze. We lopen erg lekker vandaag en zijn Wijchen door zonder dat we er veel erg in hebben. Om 14 uur zijn we al in Leur en hebben er 18 km opzitten. Hier zouden we worden opgehaald rond 16 uur. Tja, wat doen we? We besluiten door te lopen naar Hernen. Er volgt een mooi stukje door het Leunense bos en het Hernensche bos.

Het zijn de mooie details van vandaag, die de dag zo speciaal maken🙂

Om 15.30 waren we in Hernen. Ook vandaag worden we weer opgehaald om bij het klooster in Velp te overnachten. Voor ons zo een fijne plek. Prima eten, mooie 1 persoonskamers en dan die fantastische service van het halen en brengen. Dit geeft voor mij weer nieuwe mogelijkheden en kansen voor komende jaren. Hier kom ik zeker nog eens terug.

2 reacties op “Walk of Wisdom dag 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.