Walk of Wisdom dag 4

8 september, 25 km, Malden Velp, bewolkt 20 graden

Over de helft! Totaal is de Walk of Wisdom bijna 140 km en met de afstand van vandaag erbij zitten we over de helft. Vandaag bijna geen hoogte verschillen meer, wel een aantal hoogtepunten.

Van Malden naar Nederasselt, Grave en Velp

Een van de hoogtepunten was deze ochtend bij vertrek. Mark van het mooie Emmaus klooster in Velp had geregeld dat we weer keurig teruggebracht werden naar Malden, waar we gisteren eindigden. Ons eerste kadootje was binnen. Zo werden we afgezet bij de Sint Jacobsweg in Malden. Je ziet het …..Jacobus is er hier ook bij😉

Eerst was het best een saai stuk om de A73 te passeren. Daarna werden we verrast door de schoonheid van de Overasselsche en Hatertse vennen en heide gebieden.

We waren ruim 1,5 uur op pad en vonden een restaurant met terras open waar we graag gebruik van maakten. Niet ver daarna waren we bij de ruïne van Walrick en de lapjesboom. De legende is dat ene Walrick bekeerd was omdat zijn dochter genas van een ongeneeslijke ziekte doordat er een lap van een kledingstuk was opgehangen.

Ongeveer bij lunchtijd kwamen we bij een kappeletje. Zomaar een plaats uit de wind, wat warmte, een plek om te schuilen.

Er ligt een boek van de Walk of Wisdom waar we iets kunnen opschrijven. Tineke opent het boek en vind een gelukspoppetje. “Die is voor jou” staat er bij. Een mooi gebaar. We steken er ook een kaarsje aan voor onze dierbaren.

Ik voel me dankbaar en schrijf:

Dankbaar op weg, stap voor stap weer vooruit. Achterlaten, wat niet meer nodig is. Op pad naar het nieuwe onbekende…….

We vervolgen onze weg naar Grave langs sloten, rustige paadjes en over bruggetjes.

Om de Maas over te steken, kwamen we langs een verbodsbord. Ja, daar mag je niet door, dat weten we wel. We moesten toch echt over de brug van de Maas naar Grave. Toch maar proberen? Er kwam een man op ons af en die wilde ons duidelijk maken dat we terug moesten. Precies daar was een trap. Waar komt die dan uit? Vraag ik. Nou ja bij de brug. Voor deze ene keer mochten we toch door. Gelukt. We worden van alle kanten geholpen.

Grave is een erg mooi stadje waar we een terras aan de Maas vonden. Bij de Maaspoort. Uit de wind, achter glas, wat willen we nog meer….?

We zitten dan toch al op 22,5 km en er komen er nog bijna 3 bij. Een flinke afstand vandaag. We vinden het alweer makkelijker gaan en zijn trots dat we al zover zijn. De laatste loodjes.

Ook in het klooster kunnen we een biertje krijgen. Dat hebben we verdiend, de eerste helft zit erop.

Toch maar in het klooster???🤔

2 reacties op “Walk of Wisdom dag 4

  1. Lieve wandelaars, ik volg jullie bijna op de voet ( in mijn gedachten ) wat lopen jullie in een mooie natuur .
    Ik geniet mee.
    Wandelse vandaag.
    Jopie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.