Paesens dag 3 Schiermonnikoog

29 september, 15 km, meest droog 17 graden

En dan vandaag een dagje naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Een pareltje met strand, duinen, bossen en maar liefst 2 vuurtorens.

De site van de Mooiste routes kent ook een wandeling over Schiermonnikoog. Zoals heel veel van die routes….die gaan over de mooiste paadjes die je zelf echt niet zou kunnen vinden. Even goed lezen en bij twijfel even checken bij Topo GPS. We hadden de boot van 9.30 uur, 15 minuten rijden van ons adres in Paesens.

De start van de wandeling is bij Hotel van der Werff, bij de VVV. Natuurlijk starten we met een kopje koffie en gaan daarna op pad. Karin gaat op de fiets het eiland verkennen. Wij gaan eerst naar het noordwesten

Zuidertoren…even ondersteunen😉

Het regent als we vertrekken. Op de boot zitten we binnen. Na de koffie is het al droog , de bessen zitten nog vol van de regendruppels. Alleen al als we deze details zien, zijn we aan het genieten.

In de verte zien we de rode vuurtoren en daarna gaan we door de groene duinen.

Ruim voor de vuurtoren gaan we meer naar het noordwesten en komen dichtbij het strandpaviljoen bij het strandhotel uit.

Hier is het even goed opletten. Als je niet naar het strandpaviljoen gaat, ga je vlak voor de zee naar links door de duinen. Dus naar het zuidwesten met de zee aan je rechterhand. Doordat er stond: richting rode vuurtoren wisten we welke kant we uit moesten. De mooiste foto van de dag….

We volgen het duinpad tot de 3e strandovergang. Een prachtig pad met uitzicht over de groene duinen en in de verte de zee.

Bij de Westerburenweg gaan we landinwaarts op weg naar de Westerplas over een dijk. We maken een ommetje naar de vogelkijkhut. Keurig wachten tot er voldoende ruimte is.

We zien vooral veel eenden. Kennelijk is het nog wat vroeg voor de trekvogels. Wel zijn er kaarten van de mogelijk voorkomende vogels. Stiekem mis ik mijn maatjes van het IVN die veel vogels kennen….

Na een pauze in het dorp startten we met de 2e lus door de bossen naar het oosten. Ook vandaag zijn er veel paddestoelen.

We zien plotseling een fazant die een kuiltje in het zand heeft gemaakt. Precies op het moment staat die op en schud zich uit. Later zag ik dat het ook op de foto stond. (Leuk!)

De bunker op het hoogste punt van het eiland zie je al van verre.

Als laatste gaan we naar de Berkenplas. Het blijven steeds mooie kleine paadjes. Inmiddels is het ook zonnig geworden en we boffen enorm. Wat een geweldig eiland, een mooie natuur en dan ook nog mooi weer.

Karin was nogmaals op de fiets gekomen, we hoopten dat het restaurant open zou zijn. We genieten nog even van de heerlijke zon.

We kiezen de boot van 19.30 uur terug. De zon is bijna onder. In het westen is een wolk die de zonsondergang verbergt. Wel zien we later de maan in het water schitteren. Een mooi afsluiting van onze Schiermonnikoog dag. Tot een volgende keer.

1 reactie op “Paesens dag 3 Schiermonnikoog

  1. Mieke wat een prachtige foto s maak je ..
    Wat een mooie route op Schier hebben jullie gelopen.
    Morgen de laatste dag maak er nog een mooie dag van.
    een groet voor jullie allen, vooral aan Alie…..
    groet Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.